ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Εξαιρούνται από τις μειώσεις των συντάξεων άτομα με βαριά αναπηρία

Εξαιρούνται από τις μειώσεις των συντάξεων άτομα με βαριά αναπηρία

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας έκανε δεκτές τις εισηγήσεις που δέχτηκε κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή για απαλλαγή των ατόμων με βαριά αναπηρία από τις διατάξεις για μειώσεις συντάξεων, προσθέτοντας όμως ότι αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα την επιπλέον επιβάρυνση όσων λαμβάνουν συντάξεις άνω των 1.500 ευρώ.

«Μετά από διαβούλευση με τον Πρωθυπουργό και τον υπουργό Εργασίας θα κάνουμε δεκτή την εισήγηση για την εξαίρεση από τις μειώσεις των συντάξεων, των ατόμων με βαριά αναπηρία», ανακοίνωσε ο υπουργός και συνέχισε: “Επειδή κανείς δεν πρότεινε δημοσιονομικό ισοδύναμο είμαι υποχρεωμένος το κόστος αυτό να το επιρρίψω στις συντάξεις άνω των 1500 ευρώ”.

Την εξαίρεση των ατόμων με βαριά αναπηρία είχαν εισηγηθεί πολλοί βουλευτές, με τον πρώην υφυπουργό Οικονομικών, Φίλιππο Σαχινίδη, να διευκρινίζει μάλιστα ότι το κόστος του μέτρου ανέρχεται στα 30 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που μπορεί η κυβέρνηση να διασφαλίσει με άλλους τρόπους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.