ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Τι προβλέπεται για τους μακροχρόνια ανέργους

Τι προβλέπεται για τους μακροχρόνια ανέργους

Επίδομα για μακροχρόνια ανέργους έως 200 ευρώ θα λαμβάνουν από το 2014 χιλιάδες άνεργοι για τους οποίους έχει λήξει η 12μηνη τακτική επιδότηση ανεργίας από τον ΟΑΕΔ .

Το μέτρο, που προβλέπεται στο πολυνομοσχέδιο –και ίσως είναι το μοναδικό με θετικό πρόσημο – θα ανακουφίσει ένα μέρος των μακροχρόνια ανέργων που αποτελούν και την συντριπτική πλειοψηφία του άνεργου πληθυσμού της χώρας .

Σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά στοιχεία του ΟΑΕΔ και της ΕΛΣΤΑΤ από τους 1,2 εκατομμύρια που αριθμεί η μεγάλη στρατιά των ανέργων, οι επιδοτούμενοι δεν ξεπερνούν τις 185.000. Το επίδομα σύμφωνα με το πολυνομοσχέδιο θα καταβάλλεται στους μακροχρονίως ανέργους που έχουν εξαντλήσει το δικαίωμα τακτικής επιδότησης εφόσον το εισόδημά τους δεν ξεπερνά τις δέκα χιλιάδες ευρώ, προσαυξανόμενο κατά πεντακόσια ογδόντα έξι ευρώ και οκτώ λεπτά για κάθε ανήλικο τέκνο της οικογένειας.

Το ύψος του μηνιαίου επιδόματος μακροχρονίως ανέργου δεν μπορεί να υπερβεί το ποσό των 200 ευρώ και καταβάλλεται για όσο χρονικό διάστημα οι δικαιούχοι παραμένουν άνεργοι και όχι πέραν των δώδεκα μηνών.

Αντίθετα καταργείται η ειδική επιδότηση απολυμένων μισθωτών λόγω συγχώνευσης – μεταφοράς η συνένωσης επιχειρήσεων . Το ειδικό επίδομα χάνουν περίπου 3.500 άτομα που προέρχονται από τις εξής επιχειρήσεις : «Συνεταιριστικά Ελληνικά Λιπάσματα ΑΕ», «ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΑΜΙΑΝΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΕ», «ΠΙΝΔΟΣ ΑΕ» , «ΕΛΛΕΝΙΤ ΑΕ» ,TVX Hellas AE ,Κλωστοϋφαντουργικές Επιχειρήσεις της Νάουσας, ΟΤΤΟ-ΕΒΡΟΣ ,«Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία ΑΕ», πρώην « Κλωστήρια Ναούσης ΑΕ» , ΝΑΥΣΙ, «ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΦΩΣΦΟΡΙΚΩΝ ΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ ΑΕ», «Ολυμπιακές Αερογραμμές ΑΕ» , «Ολυμπιακή Αεροπορία –Υπηρεσίες ΑΕ» και «Ολυμπιακή Αεροπλοΐα ΑΕ»,«ΚΛΩΣΤΗΡΙΑ ΠΡΕΒΕΖΗΣ ΑΕ», «Συνεταιριστικά Λιπάσματα ΑΕ».

Οι επιδοτούμενοι την 31.12.2012, με βάση τις παραπάνω καταργούμενες διατάξεις, συνεχίζουν από 1.1.2013 να επιδοτούνται με βάση τις κοινές περί ανεργίας διατάξεις και να λαμβάνουν το βασικό μηνιαίο επίδομα ανεργίας για χρονικό διάστημα 12 μηνών, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρ. 21 του ν.δ.2961/54 (ΦΕΚ 197/Α), όπως ισχύουν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.