ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Φορολόγηση καταθέσεων Ελλήνων σε ελβετικές τράπεζες

Φορολόγηση καταθέσεων Ελλήνων σε ελβετικές τράπεζες

Οι ελβετικές αρχές ανακοίνωσαν τις προσπάθειες για την επίτευξη συμφωνίας φορολόγησης των καταθέσεων Ελλήνων σε ελβετικές τράπεζες.

«Η Βέρνη και η Αθήνα επιχειρούν να καταλήξουν σε συμφωνία παρόμοια με αυτή της Γερμανίας, της Μ.Βρετανίας και της Αυστρίας» αναφέρει σε σχετική της ανακοίνωση η κυβέρνηση της Ελβετίας. Σημειώνεται πως οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας και Ελβετίας για μια συμφωνία διαρκούν εδώ και αρκετούς μήνες.

Η συμφωνία θα επιτρέπει τη νομιμοποίηση των αδήλωτων ελληνικών καταθέσεων στην Ελβετία και την επιβολή ενός τελικού φόρου παρακράτησης από την Ελλάδα μελλοντικά.

H συμφωνία της Ελβετίας με τη Γερμανία προβλέπει φόρο:

– Από 21% έως 41% επί των κεφαλαίων τα οποία έχουν κατατεθεί σε ελβετικές τράπεζες από το 2000 και μετά. Ο συντελεστής προσδιορίζεται με βάση το ύψος και τη διάρκεια της κατάθεσης.

-26,4% ετησίως επί των τόκων από τον Ιανουάριο του 2013 και μετά.

-Εφάπαξ φορολόγηση 50% για όσους κληρονομούν τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελβετία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.