Εντ Αλτμαν: Νέο κούρεμα του Ελληνικού χρέους

Εντ Αλτμαν: Νέο κούρεμα του Ελληνικού χρέους

Ο καθηγητής του  Stern Business School του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης κ. Εντ Αλτμαν, μιλώντας στο 5ο Συνέδριο Διαχείρισης Πιστωτικού Κινδύνου που διοργάνωσε η Icap Group, προέβλεψε την ανάγκη ενός δεύτερου κουρέματος του ελληνικού χρέους.

O κ. Αλτμαν εκτίμησε στο 50% τις πιθανότητες εξόδου της χώρας μας από την κρίση και 50% τις πιθανότητες παραμονής στην Ευρωζώνη. Προέβλεψε, επίσης, ότι η Ισπανία θα αναγκαστεί να ζητήσει πακέτο στήριξης, ότι η χώρα που θα καθορίσει το μέλλον της Ευρωζώνης είναι η Ιταλία, και ότι εκτός κινδύνου χρεοκοπίας δεν βρίσκεται ούτε η Γαλλία αλλά ούτε και η Γερμανία.  

Στο συνέδριο στο οποίο συμμετείχαν 300 οικονομικοί διευθυντές και ανωτέρα στελέχη και είχε κύριο θέμα την εξάπλωση της Οικονομικής Κρίσης και Μέτρα Πρόληψης, ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου ICAP, κ. Νικήτας Κωνσταντέλλος, παρείχε στοιχεία για την αγορά και τις επιχειρήσεις, μεταξύ των οποίων και ανάλυση της ασυνέπειας των Ελληνικών Επιχειρήσεων.

ύμφωνα με αυτά, μία στις 5 ελληνικές εταιρείες πιθανότατα θα είναι ασυνεπής μέσα στην τρέχουσα χρήση, ενώ το 2013 η τάση αναμένεται να αυξηθεί. Σύμφωνα με την ίδια παρουσίαση, από την αρχή της κρίσης το 2008 μέχρι σήμερα, έχουν μειωθεί και οι ιδρύσεις εταιρειών, ενώ έχουν αυξηθεί οι διαλύσεις ή συγχωνεύσεις ή εκκαθαρίσεις. Ειδικότερα από 5.259 νέες ιδρύσεις το 2008, πέρσι ιδρύθηκαν μόλις 3.335, ενώ μέχρι τις 24 Οκτωβρίου 2012 είχαν ιδρυθεί 2.200 νέες εταιρείες.

Όσον αφορά στις διαλύσεις ΑΕ και ΕΠΕ από 1.778 το 2008 αυτές αυξήθηκαν στις 2.569 το 2011.

Παρουσιάστηκαν επίσης και τα αποτελέσματα έρευνας Οικονομικών Διευθυντών τα οποία αποκαλύπτουν ότι οι εταιρείες δείχνουν να διαχειρίζονται καλύτερα τις οφειλές προς αυτές ενώ το 58,7% έκανε στο β’ εξάμηνο του 2012 αύξηση προβλέψεων για επισφάλειες.

Επίσης, η έρευνα φανερώνει ότι δημοφιλή μέσα που χρησιμοποιούνται από τις εταιρείες για μείωση των αναγκών χρηματοδότησής τους είναι η καθυστέρηση αποπληρωμής δικών τους υποχρεώσεων (+16,92%) ή η αυξανόμενη πίεση για είσπραξη απαιτήσεων (+9,76%).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.