ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

ΧΑ: Με απώλειες 3,77% έκλεισε ο Γενικός Δείκτης Τιμών

ΧΑ: Με απώλειες 3,77% έκλεισε ο Γενικός Δείκτης Τιμών

Δύο δηλώσεις δημιούργησαν αρνητική έκπληξη για την χρηματιστηριακή αγορά.

Εκπρόσωπος της Κομισιόν δήλωσε ότι προτού ληφθεί απόφαση για την εκταμίευση της δόσης προς την Ελλάδα, χρειάζεται μια συμφωνία για το χρέος της χώρας και τη χρηματοδότησή της, υπονοώντας ότι μπορεί να υπάρξει περαιτέρω καθυστέρηση.

Νωρίτερα, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, δήλωνε ότι η επόμενη εβδομάδα ενδεχομένως να είναι «πολύ νωρίς» για τη λήψη απόφασης ως προς τη χορήγηση περαιτέρω βοήθειας στην Ελλάδα.

Οι εξελίξεις αυτές αποτέλεσαν αρνητικές εκπλήξεις για την αγορά, σε μία στιγμή που οι εσωκομματικές εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ και οι προεκτάσεις τους ως προς τη συνοχή του κυβερνητικού συνασπισμού εντείνουν εκ νέου την ανησυχία της αγοράς για όσα διαδραματίζονται στο πολιτικό πεδίο, όχι μόνο εν όψει της ψηφοφορίας της Κυριακής για τον προϋπολογισμό, αλλά και μετά από αυτή.

Αναλυτές της αγοράς κάνουν λόγο για επιδείνωση του κλίματος στο ταμπλό, παρά το γεγονός ότι με την υπερψήφιση των νέων μέτρων «αποφεύχθηκαν τα χειρότερα», και για τις αμέσως επόμενες συνεδριάσεις αναμένουν αυξημένη μεταβλητότητα, τουλάχιστον έως ότου διαμορφωθεί σαφέστερη εικόνα ως προς τις προθέσεις των δανειστών.

Στο ταμπλό ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 794,67 μονάδες με απώλειες 3,77%. Κινούμενος πτωτικά σε όλη τη διάρκεια των συναλλαγών, έφτασε ενδοσυνεδριακά να υποχωρεί σε ποσοστό έως και 5,14%.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.