ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

NYT: “Το Μνημόνιο 3 είναι μια βαθύτατα ανούσια τραγωδία για την Ελλάδα”!

NYT: “Το Μνημόνιο 3 είναι μια βαθύτατα ανούσια τραγωδία για την Ελλάδα”!

«Η ελληνική Βουλή έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει την Πέμπτη παρά τις όποιες αποστασίες από τον κυβερνητικό συνασπισμό» γράφουν οι  New York Times.

«Σε αντάλλαγμα οι διεθνείς πιστωτές υπόσχονται να σκεφτούν αλλά όχι και να εγγυηθούν μειώσεις επιτοκίων ή επιμήκυνση αποπληρωμής… για να αποφύγουν μια χρεοκοπία» συνεχίζει το άρθρο.

Όπως τονίζει ο αρθρογράφος «κανένας υπεύθυνος Έλληνας βουλευτής δεν θα μπορούσε να αγνοήσει τις τρομερές συνέπειες ενός όχι. Αλλά και κανένας δεν μπορεί να αγνοήσει την απειλή της κοινωνικής σταθερότητας που φέρνουν οι περικοπές».

«Το ζήτημα είναι ότι όλα στο πακέτο λιτότητας έχουν δοκιμαστεί και στο παρελθόν και έχουν αποτύχει» σημειώνει η εφημερίδα.

«Αυτά τα ανούσια βήματα» συνεχίζει «δεν θα επιτύχουν να κάνουν βιώσιμο το χρέος της Ελλάδας ούτε να εξισορροπήσουν τον προϋπολογισμό και να αναστήσουν την οικονομία».

Ο έντονα αυτός επικριτικός πλέον τόνος που διαπνέει πολλά δημοσιεύματα βέβαια δεν ήταν και τόσο κοινός μέχρι και πριν λίγους μήνες που η Ελλάδα και όχι οι αποφάσεις των δανειστών βρισκόταν στο στόχαστρο.

«Η Ελλάδα δεν μπορεί να αποπληρώσει το χρέος της όταν η οικονομία της καταρρέει» αναφέρεται.

«Οι Έλληνες χάνουν την εμπιστοσύνη τους σε ένα πολιτικό σύστημα που απέτυχε να τους υπερασπιστεί» προσθέτει ο αρθρογράφος.

«Και πολλοί πιστωτές -όπως υποπτευόμαστε- ξέρουν ότι η απάντηση δεν είναι περισσότερη λιτότητα».

Ενώ στρέφει τα πυρά του και κατά της Γερμανίας και της Α. Μέρκελ λέγοντας ότι «η Μέρκελ εξακολουθεί να πιστεύει ότι η οικονομική τιμωρία θα πιέσει τους Έλληνες να κάνουν μεταρρυθμίσεις. Μπορεί αυτή να είναι μια πολιτική ρητορεία για να κερδίσει η κα Μέρκελ τις εκλογές στη Γερμανία αλλά είναι και μια βαθειά και βαθύτατα ανούσια τραγωδία για την Ελλάδα» καταλήγει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.