ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Dow Jones Newswires: “Tο ιδανικό είναι να βρεθεί λύση μέχρι τέλος του 2012”

Dow Jones Newswires: “Tο ιδανικό είναι να βρεθεί λύση μέχρι τέλος του 2012”

Οι κυβερνήσεις της Ευρωζώνης έχουν μέχρι το τέλος του έτους για να λάβουν τις μεγάλες αποφάσεις που θα αφορούν την Ελλάδα, και αυτό περιλαμβάνει και τα επιπλέον κεφάλαια που θα χρειαστούν εφόσον υπάρξει συμφωνία να δοθεί στην Ελλάδα περισσότερος χρόνος για να πετύχει τους στόχους της, δηλώνει αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires.

Ο αξιωματούχος σημειώνει ότι οι χώρες της Ευρωζώνης είναι κοντά στο να συμφωνήσουν ότι η Ελλάδα έχει εφαρμόσει τα μέτρα λιτότητας και τις μεταρρυθμίσεις που δεσμεύτηκε να αναλάβει, κάτι που αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για να λάβει η Αθήνα την επόμενη δόση από το πρόγραμμα.

Ωστόσο, ο ίδιος αξιωματούχος αναφέρει ότι οι «μεγάλες» αποφάσεις – και αυτό περιλαμβάνει την απόφαση για την παράταση των δύο ετών στο πρόγραμμα, το πώς θα καλυφθεί το χρηματοδοτικό κενό και πώς θα διασφαλιστεί ότι το ελληνικό χρέος μπορεί να επιστρέψει σε βιώσιμα επίπεδα σε μεσοπρόθεσμο επίπεδο – δεν χρειάζεται να παρθούν τις επόμενες ημέρες.

«Είναι ξεκάθαρο ότι το ιδεατό θα ήταν να ληφθούν αυτές (οι αποφάσεις) μέχρι το τέλος του έτους», αναφέρει ο αξιωματούχος, προσθέτοντας πως η Ελλάδα θα χρειαστεί κάποιο είδος βοήθειας μέχρι τότε.

«Χρειάζονται κάποιο μέρος της βοήθειας την οποία θα μπορούν να βρουν με διάφορους τρόπους… Υπάρχουν πολλές ιδέες που κυκλοφορούν γύρω από αυτό. Από την άποψη αυτή, ένα περιθώριο ελιγμών παραμένει μέχρι το τέλος του έτους».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.