ΥΠΟΙΚ: “Οι διαπραγματεύσεις με την Ελβετία για τις καταθέσεις Ελλήνων συνεχίζονται”

ΥΠΟΙΚ: “Οι διαπραγματεύσεις με την Ελβετία για τις καταθέσεις Ελλήνων συνεχίζονται”

«Οι διαπραγματεύσεις με την Ελβετία, για την επίτευξη συμφωνίας, που θα αφορά τις καταθέσεις Ελλήνων σε ελβετικές τράπεζες, συνεχίζονται», αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.

Σύμφωνα με το υπουργείο, πρόθεση της Ελλάδας είναι να προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις, στα υπό συζήτηση ζητήματα, με γοργούς ρυθμούς, έτσι ώστε να υπάρξει τελικό κείμενο συμφωνίας με βάση τα αντίστοιχα κείμενα που έχουν υπογράψει άλλα κράτη- μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και με γνώμονα την προστασία του εθνικού συμφέροντος.

Σημειώνεται πως η ολοκλήρωση της διμερούς φορολογικής συμφωνίας για τη φορολόγηση ελληνικών κεφαλαίων που έχουν κατατεθεί σε ελβετικές τράπεζες χωρίς να έχουν δηλωθεί, ήταν το αντικείμενο των συνομιλιών που είχε στις 3 Σεπτεμβρίου 2012 ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Γεώργιος Μαυραγάνης με τον αρμόδιο υφυπουργό Εξωτερικών της Ελβετίας.

Οι δύο πλευρές είχαν εξετάσει τότε την ολοκλήρωση μιας φορολογικής συμφωνίας η οποία είναι παρόμοια με εκείνες τις οποίες έχουν ήδη συναφθεί με τη Γερμανία, την Βρετανία και την Αυστρία. Από τις επαφές του κ. Μαυραγάνη είχε προκύψει πως δεν θα υπάρξει συμφωνία το 2013 και πως ενδεχόμενη ημερομηνία εφαρμογής είναι το 2014.

Βάσει όσων προβλέπει η συμφωνία Ελβετίας – Γερμανίας, η ανωνυμία των κατόχων των αδήλωτων κεφαλαίων που έχουν κατατεθεί στην Ελβετία θα διατηρηθεί, αλλά τα κεφάλαια αυτά θα φορολογηθούν από τη Βέρνη και το ποσό που θα προκύψει θα επιστραφεί στη χώρα προέλευσης των δικαιούχων των λογαριασμών.

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας και Ελβετίας για τη φορολόγηση ελληνικών κεφαλαίων που έχουν κατατεθεί σε ελβετικές τράπεζες έχουν ξεκινήσει από το 2011.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.