ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Τ.Βάιζερ: “Η δόση για την Ελλάδα θα καταβληθεί τμηματικά”

Τ.Βάιζερ: “Η δόση για την Ελλάδα θα καταβληθεί τμηματικά”

Η δόση για την Ελλάδα θα καταβληθεί αλλά τμηματικά, δήλωσε ο επικεφαλής του Euro-working Group,  Τόμας Βάιζερ, σύμφωνα με πηγές από τη συνεδρίαση που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Την είδηση, φαίνεται να επιβεβαιώνουν και πηγές προσκείμενες στο υπουργείο Οικονομικών, οι οποίες σε σχετική ερώτηση, για τον αν η δόση θα δοθεί τμηματικά, απάντησαν ότι «όλα αυτά θα αποφασιστουν στο Eurogroup, στις 12 Νοεμβρίου».

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο Τ. Βάιζερ διαβεβαίωσε ότι η νέα καθυστέρηση στην εκταμίευση της δόσης δεν οφείλεται στην Ελλάδα αλλά «στις δύσκολες αποφάσεις που καλείται να λάβει η Ευρώπη» για την Αθήνα.

Ο Τ. Βάιζερ επιβεβαίωσε και πάλι  ότι δεν αναμένεται να ληφθεί καμία απόφαση για την Ελλάδα στο Eurogroup της Δευτέρας και για την εκταμίευση της δόσης, η οποία, με βάση τα λεγόμενα του προέδρου του Euro-working Group, θα δοθεί, αλλά με …δόσεις « μέχρι να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις».

Ο Τ. Βάιζερ, ακόμη, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές,  φέρεται να υποστήριξε πως «η Ελλάδα δεν θα χρεοκοπήσει, ούτε κατά λάθος, ούτε εκ προμελέτης, ούτε με τη λήξη του ομολόγου στις 16 Νοεμβρίου», διότι η Ευρωζώνη έχει πλήρη συναίσθηση των περιορισμένων ταμειακών διαθεσίμων της χώρας και της ανάγκης αναχρηματοδότησης χρέους στις 16 Νοεμβρίου.

Κατά τις ίδιες πηγές, τέλος, ο πρόεδρος του Euro-working Group, σημείωσε ότι «η Ελλάδα έχει κάνει πάρα πολλά, αλλά οι πολιτικές αποφάσεις που καλείται να λάβει η Ευρώπη δεν είναι εύκολες», για αυτό και καθυστερεί εκ νέου η δόση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.