ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Γερμανία: “Η ελληνική οικονομία θα συρρικνωθεί κατά 7,9% το 2012”!

Γερμανία: “Η ελληνική οικονομία θα συρρικνωθεί κατά 7,9% το 2012”!

Οι πέντε “σοφοί” της γερμανικής οικονομίας κάνουν την χειρότερη μέχρι στιγμής πρόβλεψη για την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφόρηση του capital.gr, στην ετήσια έκθεση του γερμανικού Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (ΣΟΕ) που δημοσιεύτηκε την ίδια μέρα όπου αναμενόταν η ψήφιση του Μεσοπροθέσμου Προγράμματος 2013-16 από την ελληνική Βουλή, δηλαδή  την περασμένη Τετάρτη 7 Νοεμβρίου, αναφέρονται τα εξής:

• Η ελληνική οικονομία θα συρρικνωθεί κατά 7,9% το 2012 και μόλις… 2,3% το 2013. Να υπενθυμιστεί πως η Κομισιόν στις τελευταίες προβλέψεις της την ίδια μέρα, μιλούσε για ύφεση 6% το 2012, ενώ το ΥΠΟΙΚ προβλέπει ύφεση 6,5%.

• Απουσιάζει οποιαδήποτε πρόβλεψη για την εξέλιξη του ΑΕΠ στην Ελλάδα από το 2012 έως το 2016 σε σχέση με το πρόγραμμα λιτότητας που εφαρμόζεται. Χαρακτηριστικά στον πίνακα εκείνο όπου αναφέρονται οι προβλέψεις για το ΑΕΠ των χωρών-μελών της ευρωζώνης σε σχέση με τα προγράμματα σταθερότητας που εφαρμόστηκαν το 2012, αντί ρυθμών μεταβολής του ΑΕΠ στην τετραετία 2012-16, υπάρχουν… παύλες.

Αντίθετα, σ΄ όλες τις άλλες χώρες υπάρχουν ποσοτικοποιημένες προβλέψεις

• Το τρίτο αποκαλυπτικό στοιχείο της έκθεσης σε σχέση με την Ελλάδα είναι… η απουσία οποιασδήποτε ειδικής αναφοράς στην Ελλάδα. Αντίθετα, για χώρες που επίσης έχουν δεχτεί τη “στήριξη” του EFSF, όπως η Πορτογαλία υπάρχει ειδική παράγραφος.

Να σημειωθεί πως το γερμανικό ΣΟΕ διορίζεται από την ίδια την καγκελάριο της χώρας, κα. Άνγκελα Μέρκελ και θεωρείται ο κορυφαίος φορέας μακροοικονομικών αναλύσεων στη Γερμανία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.