ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Καθορίστηκαν όλοι οι όροι της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών

Καθορίστηκαν όλοι οι όροι της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών

Πράξη του υπουργικού συμβουλίου εκδόθηκε πριν από λίγο, η οποία περιλαμβάνει τους όρους της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών. Σύμφωνα μ’ αυτούς το Core 1 (δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας) θα είναι στο 9% μέχρι το 2014, δηλαδή μια τράπεζα πρέπει να έχει το 9% του σταθμισμένου ενεργητικού της, τα περιουσιακά στοιχεία, δηλαδή τα δάνεια, τα ομόλογα, ακίνητα.

Κάθε τράπεζα πρέπει να έχει το 9% είτε σε μετρητά, είτε σε κέρδη. Όπως είναι γνωστό η Τράπεζα της Ελλάδος με απόφαση της είχε μειώσει τον δείκτη σε 8% μέχρι να εκταμιευθεί η δόση. Περαιτέρω, η συμμετοχή των ιδιωτών θα είναι 10%. Σε ό,τι αφορά τον δείκτη το 6% θα καλυφθεί από τις μετοχές και το 3% από τα μετατρέψιμα ομολογιακά (Convertible Bonds).

Η τιμή της διάθεσης των μετοχών θα υπολογιστεί με τον μέσο όρο των 50 ημερών πριν την ανακοίνωση της αύξησης. Στις αυξήσεις κεφαλαίου θα εκδοθούν και τα μετατρέψιμα ομολογιακά (Cocos) τα οποία θα έχουν τόκο 7%. Τα warrants, δηλαδή τα μελλοντικά δικαιώματα αγοράς κοινών μετοχών θα είναι 9 προς 1, δηλαδή αν καλυφθεί το 10% της ελάχιστης συμμετοχής θα μπορούν οι μέτοχοι να έχουν δικαίωμα να αγοράσουν έως και το 90% του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας. Τα δικαιώματα θα έχουν τόκο 3%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν έχει διευκρινιστεί πως θα καταβάλλεται ο τόκος όταν οι τράπεζες δεν έχουν κέρδη. Πιθανότατα, οι τόκοι θα ανακεφαλαιοποηθούν και θα διανεμηθούν ως μετοχές, εξέλιξη που σημαίνει ότι θα εκδοθούν πολλές μετοχές που θα προκαλέσουν αραίωση στην περιουσία των μετόχων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.