ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Η Σλοβακία δε θέλει Ελληνική επιμήκυνση – Θέλει να φύγουμε από το ευρώ

Η Σλοβακία δε θέλει Ελληνική επιμήκυνση – Θέλει να φύγουμε από το ευρώ

Ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας, Ρόμπερτ Φίτσο, δηλώνει ότι «εάν μια χώρα δεν είναι σε θέση να τηρήσει τους κανόνες, τότε οφείλει να αποχωρήσει από το κλαμπ του ευρώ» και εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για το ενδεχόμενο να δοθεί στην Ελλάδα περισσότερος χρόνος, προκειμένου να τηρήσει τις υποσχέσεις της, καθώς «ο χρόνος είναι χρήμα».

Τονίζει ωστόσο ότι «η Σλοβακία είναι υπέρ της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης».

«Τι θα συμβεί, εάν σε τρία χρόνια η Ελλάδα χρειάζεται περισσότερα χρήματα;» διερωτάται ο κ. Φίτσο σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα “Frankfurter Allgemeine Zeitung” και υποστηρίζει ότι η ευρωζώνη χρειάζεται περισσότερη πειθαρχία και αυστηρότερους κανόνες.

Επισημαίνει, πάντως, ότι η χώρα του στηρίζει την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, αν και η ίδια δεν είναι πλούσια και προσθέτει πως δεν ήταν εύκολο να εξηγήσει στους συμπατριώτες του για ποιον λόγο έπρεπε να βοηθήσουν την Ελλάδα ή τις τράπεζες της Ισπανίας.

«Η υπομονή, όμως, έχει και τα όριά της. Δεν γίνεται η Ελλάδα να ζητάει μόνο χρήματα και να μην εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της. Η Σλοβακία θα συνεχίσει να συμμετέχει σε μηχανισμούς προστασίας της ευρωζώνης, υπό την προϋπόθεση ότι οι χώρες που λαμβάνουν οικονομική βοήθεια να πληρούν και να τηρούν τους όρους» καταλήγει ο κ. Φίτσο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.