ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Επίθεση Μίχαλου στο υπουργείο Ανάπτυξης για την “εχθρική του τακτική”

Επίθεση Μίχαλου στο υπουργείο Ανάπτυξης  για την “εχθρική του τακτική”

Ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ και του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος, με αφορμή τα προβλήματα λειτουργίας που έχουν ανακύψει σχετικά με την υπηρεσία Γ.Ε.Μ.Η. και την απογραφή των επιχειρήσεων προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων είναι υπεύθυνη, κατά τους ισχύοντες νόμους για τη λειτουργία του Γενικού Εμπορικού Μητρώου. Η νομολογία όμως και οι αποφάσεις που διέπουν τις αναγκαίες προϋποθέσεις, τα δικαιολογητικά και τις προδιαγραφές, αποτελούν αποφάσεις της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου του υπουργείου Ανάπτυξης, που αποτελεί και την αρμόδια εποπτεύουσα Αρχή.

Η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων επανειλημμένα, με επιστολές της προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης, είχε επισημάνει τα προβλήματα στη λειτουργία του συστήματος, προειδοποιώντας για την έλλειψη ορθολογικού συντονισμού και σχεδιασμού για την υλοποίηση της εύρυθμης απογραφής των επιχειρήσεων.

Παρά τις έγκαιρες προειδοποιήσεις της ΚΕΕΕ, που αφορούσαν κυρίως τα ασφυκτικά χρονικά διαστήματα εγγραφής στο ΓΕΜΗ, την επικάλυψη αρμοδιοτήτων φορέων εποπτείας και διαχείρισης του συστήματος, τη γραφειοκρατία στην υποβολή στοιχείων από τις υπόχρεες επιχειρήσεις και τις τεχνικές προδιαγραφές του συστήματος του ΓΕΜΗ, η Γενική Γραμματεία Εμπορίου δεν προέβη σε καμία απολύτως διορθωτική κίνηση.

Το αντίθετο μάλιστα, στις 11 Νοεμβρίου, για καθαρά επικοινωνιακούς λόγους, προέβη στην έκδοση Δελτίου Τύπου (χωρίς ακόμη να υπάρχει σχετική απόφαση) με το οποίο γνωστοποιούσε την καθιέρωση προστίμων σε όσες επιχειρήσεις δεν έχουν απογραφεί στο ΓΕΜΗ στις προβλεπόμενες ασφυκτικές χρονικές προθεσμίες.

Η τακτική αυτή της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου, μόνο ως εχθρική μπορεί να χαρακτηριστεί από την Επιμελητηριακή κοινότητα, τόσο για τον ίδιο το θεσμό, όσο και γενικότερα για τις ελληνικές επιχειρήσεις.

Καλούμε την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης να αντιμετωπίσει άμεσα τα ζητήματα που έχουν ανακύψει, να εισακούσει τις παρατηρήσεις και εισηγήσεις της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, προκειμένου η υπηρεσία ΓΕΜΗ να καταστεί λειτουργική και χρήσιμη στις ελληνικές επιχειρήσεις. Η αποποίηση των ευθυνών από μέρους του υπουργείου δεν δίνει λύσεις στα προβλήματα, ούτε απενοχοποιεί την πολιτική του ηγεσία».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.