ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Τσαρλς Νταλάρα: “Υπάρχουν ισχυρά επιχειρήματα για τη μείωση των επιτοκίων στα ελληνικά δάνεια”

Τσαρλς Νταλάρα: “Υπάρχουν ισχυρά επιχειρήματα για τη μείωση των επιτοκίων στα ελληνικά δάνεια”

Οι διεθνείς πιστωτές της Ελλάδας, οι χώρες της Ευρωζώνης, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, θα πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο να δεχτούν την επιβάρυνση από τη μείωση του χρέους της χώρας σε διαχειρίσιμα επίπεδα μετά τις μαζικές απώλειες που γνώρισε ο ιδιωτικός τομέας νωρίτερα φέτος, δήλωσε ο επικεφαλής του IIF, Charles Dallara.

Το σχέδιο μείωσης του χρέους μέσω της επαναγοράς χρέους από τους ιδιώτες πιστωτές δεν είναι το σωστό πράγμα για να εστιάσουμε, πρόσθεσε ο Dallara, σύμφωνα με πληροφόρηση του capital.gr.

“Υπάρχουν ισχυρά επιχειρήματα για τη μείωση των επιτοκίων στα υφιστάμενα δάνεια προς την Ελλάδα [του δημόσιου τομέα] τόσο σε διμερές επίπεδο όσο και από το EFSF [το ταμείο διάσωσης της Ευρωζώνης]”, δήλωσε ο πρόεδρος του IIF σε τηλεφωνική συνέντευξη που παραχώρησε στο Dow Jones Newswires, προσθέτοντας ότι ο χρονικός ορίζοντας των ωριμάνσεων για αυτά τα δάνεια θα μπορούσε να επεκταθεί και το “ΔΝΤ θα πρέπει επίσης να μπει στην εικόνα”.

Ο επικεφαλής του IIF θα βρίσκεται στην Αθήνα την Τρίτη για συνομιλίες με τραπεζίτες, επιχειρηματίες και κυβερνητικούς αξιωματούχους στην Αθήνα, αναφέρει το πρακτορείο.

Η ιδέα για τις επαναγορές ομολόγων – η οποία έχει συγκεντρώσει μεγάλη προσοχή στο πλαίσιο ενός ευρύτερου σχεδίου για να διαμορφωθεί το χρέος της χώρας σε βιώσιμα επίπεδα – “θα είναι ένα από τα θέματα της συζήτησης”, δήλωσε ο Dallara αν και εξέφρασε απορίες για την εφαρμογή του. “Πρώτα απ’ όλα, από πού θα βρεθούν τα χρήματα;” σημείωσε.

Μετά το μαζικό haircut το Μάρτιο του 2012, οι πιστωτές του ιδιωτικού τομέα έχουν πλέον στην κατοχή τους περίπου 63 δισ. ευρώ σε ελληνικά κυβερνητικά ομόλογα.

Ο ιδιωτικός τομέας θα πρέπει τώρα να περάσει στο περιθώριο σε αυτό τον γύρο των προσπαθειών για τη μείωση του ελληνικού χρέους που έχει ξεκινήσει, σημείωσε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.