ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Εισαγγελική έρευνα για τη μονοπωλιακή σχέση ΥΠΕΞ-εταιρειών της οικογένειας Μηλιώνη

Εισαγγελική έρευνα για τη μονοπωλιακή σχέση ΥΠΕΞ-εταιρειών της οικογένειας Μηλιώνη

Διενέργεια εισαγγελικής έρευνας δίέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, Παναγιώτα Φάκου, για τον μονοπωλιακό ρόλο των εταιρειών της μητέρας του πρώην προέδρου της “Hellas Power”, Bασίλη Μηλιώνη, στις μετακινήσεις και στη μεταφορά οικοσκευής χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων με αντάλλαγμα χιλιάδες ευρώ από το ΥΠΕΞ.

Την αποκλειστική αυτή “σχέση” αποκάλυψε η εφημερίδα «Έθνος».

Υπενθυμίζεται ότι ο Βασίλης Μηλιώνης, όπως και οι υπεύθυνοι των εταιρειών Energa, Αριστείδης και Αχιλλέας Φλώρος, Στέφανος Σιαφάκας και Χαράλαµπος Σµυρλιάδης, έχουν κριθεί προφυλακιστέοι, καθώς κατηγορούνται, µεταξύ άλλων, για λαθρεµπορία και νοµιµοποίηση εσόδων από εγκληµατική δραστηριότητα.

Σύµφωνα µε τη Δικαιοσύνη, οι δύο εταιρείες έπαιρναν το χαράτσι για τα ακίνητα από τους πελάτες τους και, αντί να το αποδίδουν στη ΔΕΗ, το έστελναν στο εξωτερικό, σε προσωπικούς τους τραπεζικούς λογαριασµούς. Η ζηµιά που υπέστη το Δηµόσιο υπολογίζεται, σύμφωνα με τα εις βάρος τους κατηγορητήρια, στα 152 εκατ. ευρώ.

Τώρα, σύμφωνα με το δημοσίευμα του «Έθνους», εταιρεία της Γλυκερίας Στεργιοπούλου, μητέρας του προφυλακισμένου Β. Μηλιώνη, με την επωνυμία ΤELETRANS, κατάφερνε να έχει τεράστια έσοδα από το υπουργείο Εξωτερικών, από τη μεταφορά οικοσκευής.

«Τα ποσά που έχει μέχρι σήμερα εισπράξει η εταιρεία δεν μπορούν να προσδιορισθούν» σύμφωνα με το δημοσίευμα, «αλλά η δεσπόζουσα θέση που έχει αποκτήσει με κάθε μέσο την τελευταία εικοσαετία στη χρυσοφόρο αυτή συναλλαγή με το Δημόσιο οδήγησαν στη διόγκωσή της».

Ενδεικτικά η εφημερίδα αναφέρει, πάντως, πως «την περίοδο της κρίσης από το φθινόπωρο του 2011 μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2012, που εγκρίνονται και οι δαπάνες για τις μεταφορές οικοσκευής, έχουν εκδοθεί από το υπουργείο Εξωτερικών αποφάσεις που ξεπερνούν τα δύο εκατ. ευρώ…».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.