Citigroup: “Η Ελλάδα θα φύγει από το ευρώ σε 18 μήνες”

Citigroup: “Η Ελλάδα θα φύγει από το ευρώ σε 18 μήνες”

Επιμένει στο ενδεχόμενο ενός η Grexit Citigroup αν και η προοπτική την οποία θεωρούσε βεβαιότητα είναι πλέον λιγότερο πιθανή, αφού η αμερικανική τράπεζα μειώνει τις πιθανότητες εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ τους επόμενους 12-18 μήνες, στο 60% από 90% .

Η πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ τους επόμενους 12 με 18 μήνες παραμένει στο 60% εκτιμά η Citigroup χαρακτηρίζοντας ανησυχητικά σημάδια την έλλειψη σαφήνειας και τη διαφωνία Ε.Ε. και ΔΝΤ για το πώς θα χρηματοδοτηθεί η ελάφρυνση του χρέους.

Όπως σχολιάζει η Citi, ενώ η απόφαση των διεθνών δανειστών να στηρίξουν Ελλάδα με επιπλέον δύο χρόνια μπορεί να θεωρηθεί ως θετική εξέλιξη, η έλλειψη σαφήνειας σχετικά με το πώς αυτή η επέκταση θα χρηματοδοτηθεί καθώς επίσης και η βαθιά διαφωνία για το ποιά μορφή της ελάφρυνσης του χρέους θα ληφθεί για να κάνει το χρέος της Ελλάδας βιώσιμο, είναι, κατά την άποψή της εξαιρετικά ανησυχητικά σήματα.

Σύμφωνα με τη Citi, η διαφωνία αποτελεί ένδειξη ότι η προθυμία των Ευρωπαίων να συνεχίσουν να στηρίζουν την Ελλάδα, προσφέροντας ταυτόχρονα ανακούφιση στα δάνεια του επίσημου τομέα, είναι εξαιρετικά περιορισμένη.

Ως εκ τούτου, η θέση της Ελλάδας θα παραμείνει μη βιώσιμη ακόμα και μετά τη διετή επέκταση του προγράμματος.

Όπως χαρακτηριστικά τονίζει η Citi, «εξακολουθούμε λοιπόν να βλέπουμε το σενάριο της Grexit ως το πιο πιθανό (60% πιθανότητα) κατά τη διάρκεια των επόμενων 12-18 μηνών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.