ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Σουλτς: “Άμεσα πρέπει να ληφθεί η απόφαση για την εκταμίευση της δόσης για την Ελλάδα”

Σουλτς: “Άμεσα πρέπει να ληφθεί η απόφαση για την εκταμίευση της δόσης για την Ελλάδα”

«Η απόφαση για την αποδέσμευση της οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα πρέπει να ληφθεί μέσα στις επόμενες ημέρες», δήλωσε ο πρόεδρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς σε συνέντευξή του στην ΝΕΤ επισημαίνοντας πως εφόσον η ελληνική βουλή ψήφισε το πακέτο μέτρων και τον Προϋπολογισμό, πρέπει να εκταμιευθεί η δόση.

Παράλληλα σημείωσε ότι εάν δεν βρεθεί άλλος τρόπος για την επίλυση της κρίσης, τότε πρέπει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να αναλάβει δράση.

Ο κ. Σούλτς τόνισε πως η λύση στο πρόβλημα της Ελλάδας μπορεί να έρθει μόνο μέσω της ανάπτυξης κι αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσω της ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που θίγονται άμεσα από την πιστωτική κρίση, προκειμένου να κάνουν επενδύσεις και να προσφέρουν θέσεις εργασίας.

«Ένα πρόγραμμα για στήριξη των επιχειρήσεων στην Ελλάδα είναι ένα από τα σημαντικότερα βήματα που πρέπει τώρα να κάνουμε», τόνισε.

Σχετικά με το πως μπορεί να γίνει βιώσιμο το ελληνικό χρέος σημείωσε πως πρέπει να επιτευχθεί μια συμφωνία για χαμηλά επιτόκια κάτι που θεωρεί πιθανό και πως η διέξοδος από την κρίση είναι η ανόρθωση της οικονομίας.

«Δεν θα λύσουμε ποτέ το πρόβλημα της Ελλάδας εάν συζητάμε μόνο για περικοπές και το επόμενο πακέτο βοήθειας, χρειαζόμαστε επενδύσεις στη χώρα και για αυτό θέλουμε ένα φιλόδοξο ευρωπαϊκό προϋπολογισμό», σημείωσε και πρόσθεσε πως είναι αναγκαία και η εμπέδωση της εμπιστοσύνης προς την Ελλάδα.

«Πρέπει να υπάρξει εμπιστοσύνη ότι η ΕΕ θα παραμείνει ενωμένη και δεν θα επιτρέψει σε ένα μέλος της ευρωζώνης να πηγαίνει πάντα προς τα πίσω. Εάν δεν υπάρξουν ευρωομόλογα ή εξαγορά ομολόγων ή τραπεζική άδεια στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης ώστε να δώσει σε χώρες όπως η Ελλάδα ομόλογα με χαμηλότερες ρήτρες, τότε η ΕΚΤ πρέπει να αναλάβει δράση», είπε χαρακτηριστικά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.