ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Aισιοδοξία στην κυβέρνηση για την έκβαση του αυριανού Eurogroup

Aισιοδοξία στην κυβέρνηση για την έκβαση του αυριανού Eurogroup

Για τις Βρυξέλλες αναχωρί σήμερα στις 4 το απόγευμα ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του Σώματος Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων Πάνο Τσακλόγλου και την Γενική Γραμματέα Δημοσιονομικής Πολιτικής Χριστίνα Παπακωνσταντίνου.

Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης εμφανίζεται συγκρατημένα αισιόδοξο για την έκβαση του αυριανού Eurogroup και θεωρεί πως πλέον όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές έχουν συγκλίνει σε μια συμφωνία για τη μείωση του ελληνικού χρέους σε βιώσιμα επίπεδα και την κάλυψη του κενού χρηματοδότησης του ελληνικού προγράμματος.

Η σύνθετη λύση για την Ελλάδα περιλαμβάνει μείωση του επιτοκίου δανεισμού από την ευρωζώνη, επέκταση της περιόδου αποπληρωμής του χρέους, πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων και την επιστροφή από την ΕΚΤ των κερδών της από τα ελληνικά ομόλογα.

Η τελική λύση θα αποκρυσταλλωθεί αύριο το πρωί σε συνεδρίαση του Eurogroup Working Group στις Βρυξέλλες, στην οποία θα μετέχει και κλιμάκιο του ΔΝΤ.

Σε κάθε περίπτωση οι παρεμβάσεις για το χρέος θα είναι μεσοπρόθεσμες και θα διασφαλίζουν ότι το ελληνικό χρέος θα είναι στο 120% του ΑΕΠ το 2020. Τέλος, η συμφωνία θα διασφαλίζει τη χρηματοδότηση της διετούς επιμήκυνσης της δημοσιονομικής προσαρμογής έως το 2016.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.