ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Μείωση 11,4% των νέων παραγγελιών στη βιομηχανία τον Σεπτέμβριο – Πτώση της παραγωγής

Μείωση 11,4% των νέων παραγγελιών στη βιομηχανία τον Σεπτέμβριο – Πτώση της παραγωγής

Μεγάλη μείωση κατά 11,4% σημείωσαν τον Σεπτέμβριο οι νέες παραγγελίες στη βιομηχανία, προοιωνίζοντας επιβράδυνση της παραγωγής τους επόμενους μήνες.

Η πτώση αυτή, είναι αποτέλεσμα και του γεγονότος ότι μειώνονται ανά μήνα οι παραγγελίες και από το εξωτερικό, που έως σήμερα «συντηρούσαν» την εγχώρια βιομηχανία.

Ειδικότερα, από την Ελληνική Στατιστική Αρχή δημοσιοποιήθηκαν τα εξής:

Ο γενικός δείκτης νέων παραγγελιών στη βιομηχανία (σύνολο εγχώριας και εξωτερικής αγοράς) παρουσίασε μείωση 11,4% τον Σεπτέμβριο, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Σεπτεμβρίου 2011, έναντι αύξησης 3,8% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση το 2011 προς το 2010.

Η εξέλιξη αυτή, οφείλεται στις εξής μεταβολές των δεικτών των επιμέρους αγορών:

α) Στη μείωση του δείκτη νέων παραγγελιών εγχώριας αγοράς κατά 17,1% και

β) στη μείωση του δείκτη νέων παραγγελιών εξωτερικής αγοράς κατά 6,4%.

Παράλληλα, αύξηση 5,3% σημείωσε ο γενικός δείκτης κύκλου εργασιών στη βιομηχανία (σύνολο εγχώριας και εξωτερικής αγοράς) τον ίδιο μήνα, έναντι αύξησης 19,9% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση το 2011 προς το 2010.

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, η εξέλιξη αυτή στον τζίρο της εγχώριας βιομηχανίας οφείλεται στις εξής μεταβολές των δεικτών των επιμέρους τομέων βιομηχανίας:

α) Στην αύξηση του δείκτη κύκλου εργασιών ορυχείων-λατομείων κατά 25,1% και

β) στην αύξηση του δείκτη κύκλου εργασιών μεταποιητικών βιομηχανιών κατά 5%.

Επίσης, οφείλεται στις εξής μεταβολές των δεικτών των επιμέρους αγορών:

• Στη μείωση του δείκτη κύκλου εργασιών εγχώριας αγοράς κατά 6,4%.

• Στην αύξηση του δείκτη κύκλου εργασιών εξωτερικής αγοράς κατά 26,8%

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.