ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Απολογισμό των εξόδων για ενοίκια ζητά από τα Ταμεία o Γιάννης Βρούτσης

Απολογισμό των εξόδων για ενοίκια ζητά από τα Ταμεία o Γιάννης Βρούτσης

Να αποστείλουν έως την Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου, όλα τα στοιχεία των μισθωμένων κτιρίων και μισθωμάτων τους, ώστε να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα μετεγκατάστασης, συγκατοίκησης και αξιοποίησης των ιδιόκτητων κτιρίων του υπουργείου, ζητά ο Γιάννης Βρούτσης με επείγουσα επιστολή του προς τους διοικητές των εποπτευόμενων φορέων του υπουργείου Εργασίας.

Στόχος είναι η εξοικονόμηση πόρων από την ορθολογική κατανομή και χρήση των κτιριακών εγκαταστάσεων του υπουργείου, αλλά και η καταγραφή των στοιχείων, καθώς, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασίας, η κεντρική διοίκηση του υπουργείου δεν έχει πλήρη εικόνα για το σύνολο των εγκαταστάσεων που ενοικιάζονται από τους εποπτευόμενους φορείς, ούτε για τη συνολική δαπάνη.

Ήδη, μετά από εντολή του κ. Βρούτση, εξοικονομήθηκε ποσό ύψους 522.520 ευρώ από λειτουργικές δαπάνες του πρώην Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας, ο οποίος βρίσκεται σε καθεστώς εκκαθάρισης.

Συγκεκριμένα, καταγγέλθηκαν οι μισθωτήριες συμβάσεις 40 γραφείων του ΟΕΚ σε όλη τη χώρα, όπου τα ενοίκια «έτρεχαν», μολονότι ο Οργανισμός είχε καταργηθεί.

Το ετήσιο όφελος από την καταγγελία των συμβάσεων ανέρχεται στα 353.652 ευρώ.

Επίσης, ολοκληρώθηκε η παράδοση-παραλαβή του εξαώροφου κτιρίου, ετησίου μισθώματος 113.898 ευρώ, στο οποίο στεγαζόταν η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής του ΟΕΚ που ήδη έχει μεταστεγασθεί στο ιδιόκτητο κτίριο επί της οδού Πατησίων 37.

Παράλληλα, ολοκληρώθηκε η μεταστέγαση, σε ιδιόκτητο κτίριο, της Περιφερειακής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης του ΟΕΚ όπου καταβάλλονταν ετήσιο μίσθωμα 35.172 ευρώ.

Παράλληλα με τα μέτρα αυτά, θα ξεκινήσει, σύμφωνα με πληροφορίες, η διαδικασία αξιοποίησης μέρους των ακινήτων που διαθέτουν οι φορείς, εμπορικής αξίας 3 δισ. ευρώ, για τη στέγαση των υπηρεσιών τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.