Bundesbank: “Η παροχή επιπλέον βοήθειας στην Ελλάδα δεν είναι αρμοδιότητα της ΕΚΤ”

Bundesbank: “Η παροχή επιπλέον βοήθειας στην Ελλάδα δεν είναι αρμοδιότητα της ΕΚΤ”

Η παροχή επιπλέον βοήθειας στην Ελλάδα δεν είναι αρμοδιότητα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας , αναφέρει σε σημερινή της ανακοίνωσή η Bundesbank.

Η κεντρική τράπεζα της Γερμανίας, εξέφρασε την στήριξή της στις δηλώσεις του προέδρου της Τράπεζας Mario Draghi, την προηγούμενη εβδομάδα που ανέφερε πως η ΕΚΤ έχει κάνει ο, τι μπορούσε να βοηθήσει την Ελλάδα.

Η Τράπεζα της Γερμανίας επανέλαβε πως διατηρεί «κριτική» στάση απέναντι στην πρόθεση της ΕΚΤ να αγοράζει υπό προϋποθέσεις ομόλογα των υπερχρεωμένων κρατών της ευρωζώνης στη δευτερογενή αγορά ειδικά, όπως σημειώνει, όταν κάτι τέτοιο οδηγεί στην χρήση της νομισματικής πολιτικής για την επίλυση προβλημάτων κρατικού χρέους.

«Σε αυτό το πλαίσιο είναι σημαντικό να διατηρήσουμε έναν προσεκτικό διαχωρισμό μεταξύ νομισματικής και δημοσιονομικής πολιτικής», αναφέρει στην μηναία έκθεσή της η Τράπεζα τονίζοντας πως δεν πρέπει να δίνεται η εντύπωση πως η νομισματική πολιτική χρησιμοποιείται για την επίλυση δημοσιονομικών προβλημάτων, σύμφωνα με πληροφόρηση του capital.gr.

«Ως εκ τούτου είναι θέμα δημοσιονομικής πολιτικής η απόφαση για παροχή επιπλέον βοήθειας στην Ελλάδα, καθώς και η ανάληψη του κόστους χρηματοδότησής της και των συνακόλουθων κινδύνων», σημειώνει η τράπεζα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.