Φίλιπ Γκόρντον: «Οι ΗΠΑ γνωρίζουν πολύ καλά τις δυσκολίες της Ελλάδας»

Φίλιπ Γκόρντον: «Οι ΗΠΑ γνωρίζουν πολύ καλά τις δυσκολίες της Ελλάδας»

Ο Αμερικανός υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος ευρωπαϊκών υποθέσεων, Φίλιπ Γκόρντον, επισήμανε ότι οι ΗΠΑ έχουν πλήρη επίγνωση για το πόσο δύσκολες είναι οι προκλήσεις και πόσο επίπονη είναι η δημοσιονομική προσαρμογή για την Ελλάδα.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην αυστριακή εφημερίδα «Κουρίρ», ο Γκόρντον σημείωσε πως η Ουάσινγκτον βρίσκεται σε στενή επαφή με τις κυβερνήσεις αυτών των χωρών, για το πώς μπορεί να επιτευχθεί η σωστή ισορροπία στα απαραίτητα μέτρα λιτότητας και κανείς δεν επιθυμεί την έκρηξη αυτών των κοινωνιών.

Σύμφωνα με τον κ. Γκόρντον, δεν μπορεί κανείς να ζητάει πάρα πολλά, συγχρόνως, όμως, θα πρέπει να αποδέχεται την πραγματικότητα, καθώς πολλοί λάμβαναν για μεγάλο χρονικό διάστημα δάνεια και οι αγορές θα συνεχίσουν να χρηματοδοτούν δάνεια μόνον όταν υπάρχει βιώσιμη κατεύθυνση στον προϋπολογισμό. Σχολιάζοντας τις μαζικές διαμαρτυρίες που βιώνει η Ελλάδα, σημειώνει πως δεν εκπλήσσει το γεγονός ότι υπάρχουν αντιστάσεις, «αλλά υποστηρίζουμε τις ενέργειες των κυβερνήσεων».

Σε σχέση με την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ο Αμερικανός υφυπουργός Εξωτερικών παρατηρεί πως πολλοί Τούρκοι έχουν προσγειωθεί ως προς τη διαδικασία ένταξης, κάτι που διαπιστώνεται στις δημοσκοπήσεις, ενώ είναι αισθητό ένα είδος κόπωσης σε ό,τι αφορά την κοινοτική διεύρυνση, πάντως οι ΗΠΑ εξακολουθούν να θεωρούν πως μια ένταξη της Τουρκίας θα ήταν μακροπρόθεσμα ένα θετικό γεγονός.

Θεωρεί επίσης πως η Τουρκία, ως μελλοντικό μέλος της ΕΕ, θα μπορούσε να συμβάλει ως πολύ δυναμική οικονομία, ως σημαντική στρατιωτική δύναμη και έχοντας πολιτική επιρροή στη Μέση Ανατολή και στις ισλαμικές χώρες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.