ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Μπλέξαμε: ΙIF κατά ΔΝΤ για “κούρεμα”

Μπλέξαμε: ΙIF κατά ΔΝΤ για “κούρεμα”

Σφαλιάρα και από το IIF (συλλογικό οργανο των δανειστών) σε ότι αφορά του αναγκαστικό “κούρεμα”: Ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής του Διεθνούς Χρηματοοικονομικού Ινστιτούτου (IIF) Χούνγκ Τραν, έθεσε θέμα “υπονόμευσης της αξιοπιστίας της Ευρωζώνης” σε περίπτωση που συμβεί κάτι τέτοιο.

Το στέλεχος του IIF αναφερόμενο στα σχέδια της Ευρωζώνης για επαναγορά χρέους στο 30% της ονομαστικής αξίας των ελληνικών ομολόγων τόνισε πως κάθε τέτοια προσπάθεια πρέπει να ληφθεί σοβαρά καθώς θα μπορούσε να καταστρέψει τις πιθανότητές της Αθήνας για επιστροφή στις αγορές στο μέλλον.

«Η αναδιάρθρωση του χρέους (PSI) είχε εξηγηθεί στους επενδυτές ως μια παρέμβαση μοναδική, που δεν θα επαναληφθεί. Αν γίνει νέα αναδιάρθρωση, η αξιοπιστία της Ελλάδας βρίσκεται σε κίνδυνο» δήλωσε ο Τραν.

Ο ίδιος υπογράμμισε πως ο επίσημος τομέας αντιμετωπίζει τον ιδιωτικό τομέα ως πηγή χρηματοδότησης και προειδοποίησε ότι οποιαδήποτε προσπάθεια για εξαναγκασμό των επενδυτών στο πρόγραμμα επαναγοράς ελληνικού χρέους με discount χρησιμοποιώντας ρήτρες συλλογικής δράσης θα επιδείνωνε το πρόβλημα.

Σημειώνεται πως οι ρήτρες συλλογικής δράσης προβλέπουν ότι από τη στιγμή που ένα ποσοστό ομολογιούχων συμφωνήσει σε μία αναδιάρθρωση κρατικού χρέους, τότε ακολουθούν και οι υπόλοιποι κάτοχοι των ομολόγων.

«Αυτό θα ήταν μια καταχρηστική χρήση των ρητρών συλλογικής δράσης. Θα ήταν ένδειξη κακής πίστης από την πλευρά των αρχών», δήλωσε, προσθέτοντας ότι κάτι τέτοιο θα ωθούσε τους επενδυτές να ανησυχούν για παρόμοιες κινήσεις από άλλες χώρες της ζώνης του ευρώ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.