ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Σταϊκούρας: “Άστοχες οι διατυπώσεις του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ για μαγείρεμα των στοιχείων της χώρας”

Σταϊκούρας: “Άστοχες οι διατυπώσεις του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ για μαγείρεμα των στοιχείων της χώρας”

Η ενέργεια του προέδρου της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας (ΕΛΣΤΑΤ) Ανδρέα Γεωργίου να φωτογραφήσει τον προκάτοχό του  Μανόλη Κοντοπυράκη αναφέροντας ότι οι προκάτοχοί του «μαγείρευαν» τα στατιστικά στοιχεία της χώρας και «απέκρυβαν» την πραγματική εικόνα της οικονομίας της χώρας από τους Ευρωπαίους, προκάλεσε την αντίδραση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα που χαρακτήρισε «υπερβολικές και άστοχες τις διατυπώσεις».

Συγκεκριμένα, ο υπουργός υπενθύμισε στον Α. Γεωργίου ότι πρέπει να είναι πιο «προσεκτικός» καθώς και μια σειρά εκθέσεων της Γιούροστατ το 2006 και το 2009 με τις οποίες αίρονταν οι επιφυλάξεις για τα ελληνικά στατιστικά στοιχεία.

Επικριτικός ήταν και ο κ. Αντώνης Μπέζας που είπε «Αυτά δεν μπορούν να λέγονται από τον Πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ. Καταβαραθρώνουν ακόμα περισσότερο την εικόνα της χώρας. Δεν εκφράζουν την κυβέρνηση».

Πέραν αυτών, ο Φίλιππος Σαχινίδης επανέφερε την υπόθεση του επαναπροσδιορισμού του ελλείμματος της ελληνικής οικονομίας το 2009-2010, η οποία εν πολλοίς οδήγησε την χώρα στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης. Πιο αναλυτικά ζήτησε να μάθει: «γιατί δεν χρησιμοποιήθηκαν οι «γκρίζες ζώνες». Μια πρακτική που χρησιμοποιούν όλες οι χώρες της ευρωζώνης. Γιατί προτρέξαμε;» καθώς επίσης ποια μεθοδολογία ακολουθήθηκε και μειώθηκε το ΑΕΠ.

Ο Α. Γεωργίου σημείωσε ότι «δεν με ενδιαφέρει τι κάνουν οι άλλες χώρες. Αυτό που με ενδιέφερε ήταν να βάλω τα στατιστικά της χώρας σε μια τάξη. Να εφαρμόσω τον νόμο».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.