Financial Times: «Το ΔΝΤ έχει δίκιο για την Ελλάδα»

Financial Times: «Το ΔΝΤ έχει δίκιο για την Ελλάδα»

Παρά τη γενναία στάση που τήρησε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι απέτυχαν για ακόμη μία φορά να καταλήξουν σε κάποια συμφωνία για το κρίσιμο θέμα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, σχολιάζει ο επικεφαλής της Pimco, Μοχάμεντ Ελ – Εριάν, σε άρθρό του που δημοσιεύεται στους «Financial Times» με τίτλο: «Το ΔΝΤ έχει δίκιο για την Ελλάδα».

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Pimco -της μεγαλύτερης εταιρείας παγκοσμίως στις αγορές ομολόγων- αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, τότε ελλοχεύει ο κίνδυνος να υπονομευθεί και το δεύτερο πακέτο στήριξης για την Ελλάδα, ενώ προειδοποιεί ότι η χώρα θα υποστεί νέο πλήγμα αξιοπιστίας, ειδικότερα στα μάτια των πολιτών της.

Ο Ελ – Εριάν κάνει, επίσης, λόγο για τον κίνδυνο να θεωρηθεί τελικά ότι η ένεση ρευστότητας που επετεύχθη με τόσο πολύ κόπο, απέφερε μόνο λίγους μήνες για τον ελληνικό λαό.

Επιπλέον, χαρακτηρίζει ανησυχητική την πολιτική και κοινωνική ένταση στην Ελλάδα, καθώς οι Έλληνες συνεχίζουν να διαμαρτύρονται χωρίς να δείχνουν κανένα σημάδι συσπείρωσης με την εκλεγμένη κυβέρνηση σε μία προσπάθεια ανάκαμψης.

Εν αντιθέσει με τα όσα συνέβησαν σε άλλες μεγάλες κρίσεις χρέους (στη Νότιο Κορέα το 1998, στη Βραζιλία το 2002-03, στην Ισλανδία το 2008-09 και στην Ιρλανδία την τελευταία τριετία), οι Έλληνες πολίτες εξακολουθούν να διαμαρτύρονται και να αποστασιοποιούνται, χωρίς να δείχνουν καμία διάθεση στήριξης των εκλεγμένων ηγετών τους σε μία εθνική προσπάθεια ανάκαμψης, σχολιάζει ο επικεφαλής του μεγαλύτερου fund διαχείρισης ομολόγων παγκοσμίως,

Ο επικεφαλής της Pimco επισημαίνει δε, πως η Ελλάδα θα παραμείνει κολλημένη στην ύφεση και η ανεργία στους νέους, που έχει ήδη εκτιναχτεί πάνω από το 50%, θα ενισχυθεί περαιτέρω. Προβλέπει, μάλιστα, ότι οι Ευρωπαίοι όταν βρεθούν αντιμέτωποι με μια ακόμη αποτυχία, θα ρίξουν τις ευθύνες στην ελληνική κυβέρνηση, κατηγορώντας την για μη εφαρμογή των μέτρων.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο, η επιμονή του ΔΝΤ συνοδεύεται από σωστή θεωρία και εμπειρία. Χάρη στο θάρρος των εκπροσώπων του ΔΝΤ να μιλήσουν ανοικτά, έχει προστεθεί ένα νέο στοιχείο που είναι δύσκολο να αγνοηθεί.

Το ΔΝΤ έχει δίκιο. Η Ελλάδα χρειάζεται επειγόντως νέα διαγραφή του χρέους του επίσημου τομέα, καταλήγει ο Ελ – Εριάν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.