ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στη έδαφος!

Σαμαράς: «Όλα δείχνουν ότι η θέση της Ελλάδας έχει βελτιωθεί σημαντικά» – Προφανώς δε μιλάει για την κοινωνία

Σαμαράς: «Όλα δείχνουν ότι η θέση της Ελλάδας έχει βελτιωθεί σημαντικά» – Προφανώς δε μιλάει για την κοινωνία

«Όλα δείχνουν ότι η θέση της Ελλάδας έχει βελτιωθεί σημαντικά , δώσαμε μάχη και θα μπορέσουμε να πάρουμε τελικά έως και κατά 20% περισσότερα κεφάλαια από τα κοινοτικά κονδύλια σε σχέση με όσα αρχικά είχαν προγραμματισθεί».

Με τη δήλωση αυτή ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς επέλεξε να χαρακτηρίσει το αποτέλεσμα της Συνόδου Κορυφής για τα ελληνικά συμφέροντα, λέγοντας πως υπήρξε πρόοδος πραγματική σε όλα τα μέτωπα, αν όχι για τα ευρύτερα κοινοτικά συμφέροντα, τουλάχιστον για όσα ζητήματα αφορούν στην Ελλάδα για τα οποία, όπως δήλωσε, η ελληνική κυβέρνηση μπορεί πλέον να προωθεί λύσεις «αρκετά συμφέρουσες».

«Έχει σταματήσει πια να ακούγεται ότι “για όλα φταίει η Ελλάδα” και πλέον μπορούμε και προωθούμε λύσεις συμφέρουσες, οι περισσότεροι ομόλογοί μας πλέον είναι θερμοί υποστηρικτές της Ελλάδας» πρόσθεσε.

Ο κ. Σαμαράς τόνισε πως στο διήμερο είχε συνεχείς επαφές με το σύνολο σχεδόν των ομολόγων του, με τους οποίους συζήτησε και για τη δόση και για την αύξηση των κονδυλίων. Οι συνομιλίες εν όψει του Eurogroup της Δευτέρας θα συνεχιστούν μέχρι την τελευταία στιγμή, δήλωσε ο πρωθυπουργός, κάνοντας λόγο για «πραγματική πρόοδο».

Όσον αφορά στον προϋπολογισμό της ΕΕ είπε πως η συζήτηση θα συνεχιστεί σε επόμενη σύνοδο κορυφής στις αρχές του 2013, επισημαίνοντας πως αν και δεν υπήρξε κατάληξη, συντελέστηκε μια μείωση των διαφορών.

Ειδικότερα για την αντιμετώπιση που έχει η Ελλάδα από τους εταίρους της, αν και έχει σαφώς αλλάξει επί το θετικότερο, εντούτοις στο θέμα της συμμετοχής της στα κοινοτικά κονδύλια, η χώρα μας αντιμετωπίστηκε με βάση τα οικονομικά της στοιχεία πριν την κρίση, με βάση τα στοιχεία της περιόδου 2007-2009.

Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός τόνισε πως η αφετηρία των διαπραγματεύσεων για το μερίδιο της Ελλάδας ήταν πολύ χαμηλή, στα 11,2 δισ. ευρώ, και τόνισε πως δόθηκε μάχη για να βελτιωθεί σημαντική η συμμετοχή μας στα κοινοτικά κονδύλια.

Κατέληξε δε λέγοντας:  «Τίποτα δεν έχει τελειώσει, η μάχη συνεχίζεται, επιδιώκουμε να πάρουμε ακόμη μεγαλύτερα ποσά».

Εμάς τους απλούς πολίτες το μόνο που μας νοιάζει είναι πότε θα δούμε άσπρη μέρα. Ωραία τα κοδύλια, τα χρήματα, τα 20%, κτλ, που κάποιοι δίνουν σε κάποιους άλλους, προφανώς όχι σε εμάς, αλλά εμείς πότε θα ησυχάσουμε; Πότε θα ηρεμήσουμε; Πότε θα μας φύγει το άγχος που έχουμε 24 ώρες κάθε μέρα;

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.