Οι Έλληνες κόβουν το σταθερό τηλέφωνο!

Οι Έλληνες κόβουν το σταθερό τηλέφωνο!

Oι Ελληνες στο γενικότερες περικοπές που προχωρούν για να μειώσουν τα έξοδα τους εγκαταλείπουν και το σταθερό τηλέφωνο εξαιτίας της συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης. Οι αποσυνδέσεις αγγίζουν πλέον σε ποσοστό τη μία στις δύο γραμμές, γεγονός το οποίο οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στις επιχειρήσεις που βάζουν λουκέτο και κόβουν τις τηλεφωνικές συνδέσεις αλλά και σε νοικοκυριά που προσπαθούν να μειώσουν τις τηλεπικοινωνιακές τους δαπάνες κόβοντας ακόμα και το σταθερό τηλέφωνο. Υπολογίζεται ότι το σύνολο των σταθερών γραμμών σήμερα φτάνει περίπου τα 4,9 εκατομμύρια.

Την τάση αυτή είχε καταδείξει και το τελευταίο ειδικό Ευρωβαρόμετρο, σύμφωνα με το οποίο καταγράφεται απότομη μείωση της διείσδυσης των προσωπικών υπολογιστών, των τηλεφωνικών συνδέσεων και των συνδέσεων Internet στα ελληνικά νοικοκυριά. Βάσει των στοιχείων, η διείσδυση των Η/Υ στα ελληνικά νοικοκυριά υποχώρησε κατά περίπου 8 ποσοστιαίες μονάδες και διαμορφώθηκε στο 47%.

Ως προς τις τηλεφωνικές συνδέσεις, το Ευρωβαρόμετρο έδειξε ότι οι Ελληνες διακόπτουν τόσο τις συνδέσεις κινητής όσο και τις συνδέσεις σταθερής τηλεφωνίας. Ετσι τηλεφωνική σύνδεση έχει πλέον το 72% των ελληνικών νοικοκυριών. Τα νοικοκυριά που κάνουν χρήση σταθερού τηλεφώνου μειώθηκαν κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες από την προηγούμενη μέτρηση (82%), ενώ τα νοικοκυριά που κάνουν χρήση κινητού υποχώρησαν κατά 4 π.μ. (89%). Πλήγμα από την οικονομική κρίση εξακολουθεί να δέχεται, όμως, και η κινητή τηλεφωνία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.