ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ξεκίνησε η καταγραφή ενδιαφέροντος για το πρόγραμμα επαναγοράς χρέους

Ξεκίνησε η καταγραφή ενδιαφέροντος για το πρόγραμμα επαναγοράς χρέους

Στην καταγραφή του ενδιαφέροντος για το εθελοντικό πρόγραμμα επαναγοράς χρέους επενδυτικών κεφαλαίων, τραπεζικών οργανισμών του εξωτερικού και διεθνών ασφαλιστικών ταμείων προχωρούν από σήμερα οι σύμβουλοί του Ελληνικού Δημοσίου Deutsche Bank και Morgan Stanley.

Την ίδια στιγμή στη τελική ευθεία βρίσκεται και η σύνταξη των σύνθετων νομικών κειμένων που θα περιλαμβάνουν τους όρους της δημόσιας προσφοράς και τα οποία θα έχουν διαφορετική μορφή και περιεχόμενο για τους κατόχους ομολόγων εκτός ΗΠΑ και για τους ομολογιούχους εντός ΗΠΑ.

Η διαδικασία θα τρέξει τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου με την ανακοίνωση της δημόσιας προσφοράς και θα ολοκληρωθεί στις 10 Δεκεμβρίου με το κλείσιμο του βιβλίου προσφορών.

Τα ελληνικά πιστωτικά ιδρύματα κατέχουν 17 δισ. ευρώ ελληνικών ομολόγων, τα ασφαλιστικά ταμεία 7 δισ. ευρώ ελληνικών ομολόγων , οι Έλληνες ιδιώτες ομολογιούχοι 2 δισ. ευρώ ομολόγων, τα ξένα hedge funds φέρονται να διαθέτουν ομόλογα ονομαστικής αξίας 15 δισ. ευρώ , ενώ ομόλογα αξίας 21 δισ. ευρώ βρίσκονται στη κατοχή τραπεζών του εξωτερικού και λοιπών επενδυτών.

Η τιμή της επαναγοράς θα κυμαίνεται ανάλογα το ομόλογο και το χρόνο λήξης και θα είναι προσαρμοσμένη στα επίπεδα του ανώτατου εύρους τιμής του χρεογράφου της 23ης Νοεμβρίου 2012.

Σήμερα οι τιμές και οι αποδόσεις των ομολόγων διαμορφώνονται ως εξής:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencnet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.