ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θα «φάει» καλά στην Ευρωβουλή η Ελεωνόρα. Θα δοξάσει (και αυτή...) το όνομα της Ελλάδας!

11,7 εκατ. ευρώ για 4 ημέρες δουλειάς!

11,7 εκατ. ευρώ για 4 ημέρες δουλειάς!

Στα 2,34 εκατ. ευρώ την ημέρα (!) θα ανέρχεται η αμοιβή Deutsche Bank, London Branch και Morgan Stanley & Co. International για τις υπηρεσίες που θα προσφέρουν στο πλαίσιο της υλοποίησης της διαδικασίας επαναγοράς των ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου. Για να πουλήσουν ελληνικά ομόλογα στην τιμή των 35 λεπτών μάξιμουμ ανά 1 ευρώ, αυτά που έχουν αγοράσει από 111-25 λεπτά πριν από μερικούς μήνες στην δευτερογενή αγορά!

H απόφαση που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της κυβέρνησης και υπογράφεται από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα αναφέρει πως η συνολική δαπάνη παροχής των ανωτέρω υπηρεσιών εκ μέρους των Τραπεζών συναρτάται από το μέγεθος του ονομαστικού ποσού ομολόγων που θα επαναγορασθεί και σε κάθε περίπτωση, θα ανέλθει στα 11,7 εκατ. ευρώ για τέσσερις εργάσιμες ημέρες!

Η αμοιβή θα καταβληθεί μετά την ολοκλήρωση της επαναγοράς, ενώ σε περίπτωση μη ολοκλήρωσης της επαναγοράς θα καταβληθεί αποζημίωση ύψους έως 700.000 για την κάλυψη νομικών και λοιπών εξόδων.

Στην Deutsche Bank θα ανατεθούν από ΟΔΔΗΧ καθήκοντα «Lead Structuring Agent» ενώ και θα ανατεθούν από κοινού σε αμφότερες καθήκοντα «Dealer Manager», για την υποστήριξη της Ελληνικής Δημοκρατίας σχετικά με το σχεδιασμό, τη διαχείριση, την προώθηση και ολοκλήρωση της διαδικασίας επαναγοράς ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου από τον ιδιωτικό τομέα στα πλαίσια της από 27 Νοεμβρίου 2012 δήλωσης του Eurogroup.

Σημειώνεται πως το βιβλίο προσφορών θα κλείσει στις 7 το απόγευμα της Παρασκευής 7 Δεκεμβρίου.

Με την απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών εγκρίνεται και η δαπάνη που θα καταβληθεί για αμοιβή στο δικηγορικό γραφείο Cleary Gottlieb Steen and Hamilton. Η αμοιβή αυτή δεν θα ξεπερνά τα 700.000 ευρώ μηνιαίως, συμπεριλαμβανομένων των βοηθητικών εξόδων. Στο γραφείο ανατέθηκαν καθήκοντα διεθνούς νομικού συμβούλου για ζητήματα της διαδικασίας επαναγοράς ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου από τον ιδιωτικό τομέα σε εφαρμογή της δήλωσης του Eurogroup για την Ελλάδα, της 27ης Νοεμβρίου 2012 και ζητήματα παρεπόμενα της διαδικασίας ανταλλαγής ομολόγων του Μαρτίου/ Απριλίου 2012 (PSI bona exchange).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defncenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.