ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Θα επιστρέψουν οι καταθέσεις στις τράπεζες

Θα επιστρέψουν οι καταθέσεις στις τράπεζες

Οι κρατικές μεταρρυθμίσεις δεν προχωρούν με ταχείς ρυθμούς, σημείωσε ο Γιώργος Ζανιάς, πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας, από το βήμα του συνεδρίου «The Future of Banking in Greece» που διοργανώνεται από τους Financial Times και το περιοδικό The Banker.

«H δημοσιονομική προσαρμογή που έχει επιτευχθεί είναι πρωτοφανής», επισήμανε ο πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας Γιώργος Ζανιάς, τονίζοντας ότι παρά την τεράστια ύφεση το 2012 τα αποτελέσματα θα αποκλίνουν μόλις μερικά εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ από τον στόχο, ενώ το 2013 θα επιτευχθεί πρωτογενές πλεόνασμα μετά μια ολόκληρη δεκαετία.

Ο κ. Ζανιάς ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι αν και η Βουλή ψηφίζει τα μέτρα τα τελευταία χρόνια της κρίσης, το πρόβλημα είναι η αποτελεσματική τους εφαρμογή, τομέας όπου πολλές φορές παρουσιάστηκαν υστερήσεις.

Αναφερόμενος στις μεταρρυθμίσεις, έδωσε έμφαση στην επιτάχυνση τους ειδικά στους τομείς της φορολογικής διοίκησης, των αποκρατικοποιήσεων, της δικαιοσύνης και της εκπαίδευσης.

Τάχθηκε υπέρ της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών και όχι των έμμεσων φόρων, στην παρούσα φάση, ώστε να τονωθεί η ανταγωνιστικότητα των ελληνικών επιχειρήσεων.

Η μετάβαση από τον ELA στην ΕΚΤ για την παροχή ρευστότητας, θα αποτελέσει μια πολύ σημαντική εξέλιξη για τις τράπεζες, αφού εδώ και 4-5 μήνες δανείζονται με επιτόκια υψηλότερα κατά 200 περίπου μονάδες βάσης, όπως ανέφερε ο κ. Ζανιάς.

Οι μεταρρυθμίσεις έχουν ξεκινήσει, αλλά υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος να διανύσουμε, υπογράμμισε ο κ. Ζανιάς. Ειδικότερα, όσον αφορά τη φορολογική μεταρρύθμιση, ο πρόεδρος της Εθνικής τόνισε ότι πρέπει να εφαρμοστεί το ταχύτερο δυνατό.

Όσον αφορά την αγορά εργασίας, σύμφωνα με τον κ. Ζανιά, η Ελλάδα έχει μία από τις πιο ευέλικτες αγορές στην Ευρώπη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr            

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.