ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Αναστολή εκτέλεσης της απόφασης για το χαράτσι θα ζητήσει το κράτος

Αναστολή εκτέλεσης της απόφασης για το χαράτσι θα ζητήσει το κράτος

Αίτηση αναστολής εκτέλεσης της απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας για το τέλος ακινήτων θα καταθέσει το Δημόσιο, παράλληλα με αίτηση αναίρεσης της απόφασης που θα υποβληθεί στον Άρειο Πάγο.

Αυτό αποφασίσθηκε σήμερα σε σύσκεψη της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών με τη διοίκηση της ΔΕΗ, με αφορμή την απόφαση του Πρωτοδικείου που έκρινε αντισυνταγματική την είσπραξη του τέλους ακινήτων (ΕΕΤΗΔΕ) μέσω των λογαριασμών του ηλεκτρικού και επέβαλε στη ΔΕΗ να σταματήσει την είσπραξη του τέλους.

Ήδη, όπως μετέδωσε χθες το ΑΜΠΕ, η διοίκηση της ΔΕΗ ενημέρωσε τα υποκαταστήματα ότι μπορούν να δέχονται από τους καταναλωτές να πληρώνουν τους λογαριασμούς χωρίς το τέλος ακινήτων. Στις περιπτώσεις αυτές οι οφειλές από το τέλος μεταφέρονται στις ΔΟΥ, οι οποίες ενημερώνονται από τη ΔΕΗ για τις δόσεις που εκκρεμούν.

Σε περίπτωση πάντως που το Ανώτατο Δικαστήριο επιβεβαιώσει ότι το τέλος δεν μπορεί να περιλαμβάνεται στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού, το Δημόσιο θα πρέπει να επιδιώξει την είσπραξή του μέσω διαφορετικού μηχανισμού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr                        

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.