«Άνευ προηγουμένου η προσαρμογή της Ελλάδας»

«Άνευ προηγουμένου η προσαρμογή της Ελλάδας»

Τον θαυμασμό του εξέφρασε ο οικονομικός ακόλουθος της αμερικανικής πρεσβείας στην Ελλάδα, David Lippeatt για την αξιέπαινη προσπάθεια που καταβάλει η Ελλάδα να υλοποιήσει δημοσιονομική προσαρμογή. 

Μιλώντας με κολακευτικά σχόλια στο συνέδριο People in Crisis, στο ΕΒΕΑ, τόσο για τη χώρα μας αλλά και τις προσπάθειες που καταβάλλονται προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κρίση ελλείμματος, ο αμερικανός ακόλουθος χαρακτήρισε άνευ προηγουμένου την προσαρμογή, που έχει επιτευχθεί στην ελληνική οικονομία, προσθέτοντας ότι δεν μπορούν πολλές χώρες να φέρουν σε πέρας με επιτυχία τέτοιο πρόγραμμα λιτότητας.

Ο κος Lippeatt αναφέρθηκε πάνω από πέντε φορές στην αναγκαιότητα η χώρα μας να μείνει προσκολλημένη στο δρόμο των αλλαγών ώστε να καταστεί αυτάρκης οικονομικά.

Για να γίνει, όμως, αυτό, τόνισε ότι: «Aπαιτείται χρόνος και τεράστια πολιτική βούληση, καθώς πρέπει να ξεπεραστούν αντιλήψεις ετών για κεκτημένα δεκαετιών».

Συνεχίζοντας ο David Lippeatt επεσήμανε τα σημεία που αφορούν τα επόμενα βήματα στα οποία θα πρέπει να εστιάσει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και αφορά

•    Ελεγχος των δημοσιονομικών για την αποκατάσταση της αξιοπιστίας της χώρας και τη διασφάλιση της παρουσίας της στην Ευρωζώνη

•    Δημιουργία δίκαιου, διαφανούς και αποτελεσματικού κανονιστικού περιβάλλοντος και

•    Βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και η υποστήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Τέλος δε παρέλειψε να εκθέσει τη στάση μερίδας των ελληνικών ΜΜΕ, σε ότι αφορά την εικόνα που προβάλλουν κατά τη διάρκεια επεισοδίων για τη δημιουργία εντυπώσεων αναφέροντας χαρακτηριστικά:

«Είμαι εντυπωσιασμένος από τις εντυπώσεις, που δημιουργούν τα μέσα ενημέρωσης», τόνισε ότι παρουσιάζουν την Ελλάδα στις φλόγες και σε κατάρρευση, όταν μόλις 14 άτομα πετάνε πέτρες στο κέντρο της Αθήνας».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος έστειλε ένα ισχυρό μήνυμα προς τις αμερικάνικες επιχειρήσεις, που θα ήθελαν να επενδύσουν στη χώρα μας, δίνοντας έμφαση στο ανθρώπινο κεφάλαιο και τεράστιους φυσικούς πόρους, σχολιάζοντας ότι το πολιτικό και νομισματικό ρίσκο στην Ελλάδα έχει υποχωρήσει.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.