ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Το ΣΔΟΕ διερευνά καταγγελίες πλουτισμού για στελέχη της Εκκλησίας

Το ΣΔΟΕ διερευνά καταγγελίες πλουτισμού για στελέχη της Εκκλησίας

Έναν μακρύ κατάλογο με στελέχη της Εκκλησίας (στοιχεία, περιουσιακή κατάσταση, ακίνητη περιουσία, καταθέσεις) έχει δημιουργήσει το ΣΔΟΕ με βάση πολλές καταγγελίες, τον οποίο επεξεργάζονται ήδη τα στελέχη της υπηρεσίας προκειμένου να εντοπίσουν τυχόν παράνομες πράξεις.

Στον κατάλογο περιλαμβάνονται ονόματα Μητροπολιτών και ιερέων που φέρονται να διαθέτουν περιουσιακά στοιχεία που πιθανόν συνιστούν «παράνομο πλουτισμό». Στο στόχαστρο της υπηρεσίας έχουν ήδη μπει 2 μητροπολίτες αλλά και δεκάδες ιερείς, οι οποίοι φαίνεται ότι κατέχουν τραπεζικούς λογαριασμούς με πολλά… μηδενικά εντούτοις τα εισοδήματα που δήλωναν και τα περιουσιακά τους στοιχεία είναι ψίχουλα μπροστά στα ερευνώμενα.

Οι Μητροπολίτες αυτοί πιθανόν να κληθούν και για εξηγήσεις, να δικαιολογήσουν τυχόν αναντιστοιχίες, εάν και εφόσον προκύψουν αφού, όπως διευκρίνιζε ανώτερη πηγή της υπηρεσίας, οι έρευνες είναι ακόμα σε βρεφικό στάδιο: «Πρέπει πρώτα να απαντήσουν οι τράπεζες και μετά θα βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα», λέει, εννοώντας πώς πολλές φορές οι καταγγελίες είναι είτε ατεκμηρίωτες, είτε εντελώς αβάσιμες. Δεν απέκλεισε δε το ενδεχόμενο ορισμένες από αυτές να προσπαθούν να εξυπηρετήσουν δόλιους σκοπούς ακόμα και ενδο-εκκλησιαστικών κύκλων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.