ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Αυξημένη φορολόγηση για τους Ελευθέρους Επαγγελματίες

Αυξημένη φορολόγηση για τους Ελευθέρους Επαγγελματίες

Δραστικές περικοπές στην έκπτωση φόρου και αυξημένη φορολόγηση για όσους αυτοαπασχολούνται, ή πληρώνονται με μπλοκάκι και αυτοασφαλίζονται έρχονται με το νέο φορολογικό της κυβέρνησης.

Με βάση το σχέδιο όσοι κόβουν αποδείξεις έως και σε τρεις εργοδότες ή όσοι έχουν έσοδα από περισσότερους αλλά το 75% του εισοδήματός τους προέρχεται μόνο από τον έναν θα φορολογούνται πλέον με την κλίμακα για μισθωτούς και συνταξιούχους.

Δηλαδή θα πληρώνουν 21% φόρο για τα πρώτα 25.000 ευρώ, 36% για τα εισοδήματα μέχρι 40.000 ευρώ το χρόνο και τέλος 40% για τα εισοδήματα από τις 40.000 ευρώ και πάνω.

Αυτό θα μπορούσε να είναι καλό μέχρις ενός σημείου. Οι εγκέφαλοι όμως του υπουργείο δεν έμειναν εδώ.

Μαζί με την υπαγωγή στην κλίμακα θεωρούνται γενικότερα μισθωτοί και έτσι καταργείται το δικαίωμα να δικαιολογούν στην εφορία τα έξοδά τους.

Μόνο όσα πληρώνουν στα ασφαλιστικά ταμεία θα δικαιολογούνται στην εφορία.

Δηλαδή οι επαγγελματίες ενώ δεν είναι μισθωτοί, ενώ πληρώνουν από την τσέπη τους τα ασφαλιστικά τους ταμεία δεν θα μπορούν να δικαιολογήσουν και έξοδα!

Μέσα σε όλα αυτά ας προστεθεί και το ότι οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα πληρώσουν το αυξημένο τέλος από φέτος, για τα έσοδα του 2012 δηλαδή και αναμένεται να κληθούν να το καταβάλουν την ερχόμενη Άνοιξη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.