ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

20,5 δισ. ευρώ θα είναι η μείωση του Ελληνικού χρέους

20,5 δισ. ευρώ θα είναι η μείωση του Ελληνικού χρέους

Περίπου 31,9 δισεκατομμύρια ευρώ είναι το συνολικό αρχικό ποσό των ομολόγων που μετέχουν στο πρόγραμμα επαναγοράς από το ελληνικό δημόσιο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η ΕΕ και το ΔΝΤ ενέκριναν να αυξηθεί κατά 1,29 δισεκατομμύρια το συνολικό αρχικό ποσό που θα λάβει η χώρα μας από τον EFSF, τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας, προκειμένου  να μπορέσει να πληρώσει τους ομολογιούχους.

Το συνολικό ποσό που θα λάβει η χώρα μας από τον EFSF (συμπεριλαμβανομένων δεδουλευμένων τόκων) αναμένεται να ανέλθει ανέρχεται σε 11,29 δισεκατομμύρια , προκειμένου να εξαγοραστούν ομόλογα ονομαστικής αξίας περίπου 31,9 δισ. που θα διαγραφούν για να μειωθεί το ελληνικό χρέος κατά περίπου 20,5- δισ. ευρώ.

Ωστόσο η επαναγορά γίνεται σε αισθητά υψηλότερο κόστος από αυτό που συμφωνήθηκε στη μαραθώνια σύσκεψη του Eurogroup την περασμένη εβδομάδα αφού η τιμή αγοράς (σταθμισμένος μέσος όρος) που πρέπει να πληρώσει η Ελληνική Δημοκρατία φτάνει πλέον σε περίπου 33,8% της ονομαστικής αξίας των ομολόγων, αντί για 28% που υπολογιζόταν.

Η ολοκλήρωση της συμφωνίας για την ανταλλαγή αναμένεται στις 18 Δεκεμβρίου, εάν και εφόσον πάντα όμως επικυρωθεί και πολιτικά η συμφωνία από την ΕΕ και το ΔΝΤ για να δοθεί η χρηματοδότηση από το EFSF. Θεωρητικά μπορεί να καθυστερήσει ή και να ματαιωθεί ακόμα, αφού εξαρτάται απολύτως από το εάν στο αυριανό Γιούροργκρουπ συμφωνήσουν όλοι ή όχι, πως η ανταπόκριση των funds και τραπεζών που κατέχουν ελληνικά ομόλογα ήταν αρκετό και ικανό, για να «πιαστεί» ο στόχος μείωσης του χρέους κατά 20 δισ. για να μην ξεπερνά το 2020 το 124% του ΑΕΠ και να θεωρείται «βιώσιμο».

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, από την πλευρά της, ανακοίνωσε ότι αναμένει πως η απόφαση για την εκταμίευση της δόσης προς την Ελλάδα θα ληφθεί στο αυριανό Eurogroup, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί. Διαβάστε περισσότερα εδώ

Ικανοποίηση για την έκβαση του προγράμματος επαναγοράς ομολόγων εξέφρασε και το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών. Διαβάστε περισσότερα εδώ

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.