ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Η Ελλάδα εξετάζει την επαναγορά ομολόγων που δεν συμμετείχαν στο PSI

Η Ελλάδα εξετάζει την επαναγορά ομολόγων που δεν συμμετείχαν στο PSI

Το μικρότερο του αναμενόμενου ενδιαφέρον για την επαναγορά του ελληνικού χρέους, που ολοκληρώθηκε την Τρίτη, σημαίνει ότι για να επιτύχει το στόχο μείωσης του χρέους η Ελλάδα ενδέχεται να χρειαστεί να προσφερθεί να επαναγοράσει ομόλογα που είχαν εκδοθεί πριν από την αναδιάρθρωση του χρέους, τον περασμένο Μάρτιο, αναφέρεται σε έγγραφο της ευρωζώνης.

Το έγγραφο, με σημερινή ημερομηνία, αναφέρει ότι το ποσό που συγκεντρώθηκε από την επαναγορά χρέους έφτασε τα 31,9 δισεκατομμύρια ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι ο λόγος του δημόσιου χρέους προς το ΑΕΠ θα μειωθεί κατά 9,5% έως το 2020.

Ωστόσο, στις 27 Νοεμβρίου, όταν οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης συμφωνούσαν για τα επόμενα βήματα που πρέπει να αναλάβει η Αθήνα, η προσδοκία ήταν ότι με την επαναγορά το χρέος θα μειωνόταν κατά 11% του ΑΕΠ, με σκοπό να πέσει στο 124% έως το 2020, από το περίπου 190% που αναμένεται να φτάσει το 2013.

Σύμφωνα με το έγγραφο, το οποίο επικαλείται το πρακτορείο Ρόιτερς, το 1,4% που υπολείπεται από την επαναγορά χρέους θα μπορούσε να καλυφθεί από την επαναγορά των ομολόγων που εξακολουθούν να έχουν στα χέρια τους οι επενδυτές οι οποίοι είχαν αρνηθεί να συμμετάσχουν στο “κούρεμα”, στις αρχές του έτους.

“Τα κράτη μέλη της ζώνης του ευρώ θα εξετάσουν πρόσθετα περαιτέρω μέτρα και βοήθεια, εφόσον χρειαστεί, ώστε η απόδοση των πρόσθετων έκτακτων μέτρων να φτάσει το 1,4% του ΑΕΠ υπό τον όρο ότι η Ελλάδα θα επιτύχει τον στόχο του πρωτογενούς ισοζυγίου το 2013, όπως ορίζεται στο μνημόνιο”, αναφέρεται σε μια υποσημείωση του εγγράφου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.