ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Μέρκελ: «Επείγουσα η εκταμίευση της δόσης προς την Ελλάδα»

Μέρκελ: «Επείγουσα η εκταμίευση της δόσης προς την Ελλάδα»

Η γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ εξέφρασε την ελπίδα ότι το Eurogroup θα αποφασίσει σήμερα την εκταμίευση της επόμενης δόσης της βοήθειας προς την Ελλάδα, ενώ τόνισε ότι η συμφωνία στην οποία κατέληξαν οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών για την ενιαία εποπτεία των τραπεζών της ευρωζώνης, είναι «ανεκτίμητης αξίας». «Ελπίζω ότι οι υπουργοί θα αποφασίσουν την εκταμίευση της επόμενης δόσης. Είναι επείγον» τόνισε η Καγκελάριος, η οποία εγκωμίασε τις μεταρρυθμιστικές

προσπάθειες της Ελλάδας σε ομιλία της στην Μπούντεσταγκ.

«Το γεγονός ότι οι υπουργοί Οικονομικών συμφώνησαν στο νομικό πλαίσιο και το περίγραμμα ενός μηχανισμού ενιαίας εποπτείας των τραπεζών, είναι ανεκτίμητης αξίας», τόνισε εξάλλου η Μέρκελ στην ομιλία της, υπογραμμίζοντας ότι ικανοποιήθηκαν τα βασικά αιτήματα της Γερμανίας.

Η γερμανίδα Καγκελάριος πρόσθεσε ότι η Ευρώπη θα βγει ισχυρότερη από την οικονομική κρίση απ΄ό,τι όταν εισήλθε σ΄αυτήν. 

«Οι μεταρρυθμιστικές προσπάθειες της Ελλάδας αξίζουν την υποστήριξή μας», δήλωσε σήμερα ενώπιον των βουλευτών της Μπούντεσταγκ.

   «Ελπίζω ότι το Eurogroup θα μπορέσει να συμφωνήσει στην εκταμίευση. Όσοι γνωρίζουν την κατάσταση στην Ελλάδα ξέρουν ότι πρόκειται για επείγουσα ανάγκη»,πρόσθεσε.

Το Συμβούλιο υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης -Eurogroup αποφασίζει σήμερα για τη χρηματοδότηση του προγράμματος επαναγοράς των ελληνικών ομολόγων και αναμένεται να δώσει το «πράσινο» φώς για την εκταμίευση της δόσης της βοήθειας προς την Ελλάδα.

 Ωστόσο αυτό που αναμένεται να τεθεί και να απασχολήσει τη συνεδρίαση είναι πόσο τελικά μειώνεται το δημόσιο χρέος της Ελλάδας από την επαναγορά ομολόγων ύψους 31,9 δισ. ευρώ.

Ενώ όλοι συμφωνούν ότι το χρέος που θα μειωθεί ανέρχεται στα 20,6 δισ. ευρώ (όπως άλλωστε ανακοινώθηκε επίσημα) υπάρχουν αποκλίσεις για το πόση είναι η μείωση ως ποσοστό του ΑΕΠ.

 Οπως μεταδόθηκε από διεθνή πρακτορεία το πρόγραμμα επαναγοράς ελληνικών ομολόγων θα μειώσει το χρέος της Ελλάδας στο 128% του ΑΕΠ το 2020, -επίπεδο υψηλότερο σε σχέση με το 126,6% που ήλπιζαν οι πιστωτές- παρά το γεγονός ότι κρίνεται επιτυχημένο.

Αυτό αναφέρεται σε έγγραφο που έχει στη διάθεσή του το Dow Jones Newswires.

 Το πρόγραμμα, που δίνει τη δυνατότητα στην Ελλάδα να αποσύρει 31,9 δισ. ευρώ του χρέους της μέσω της επαναγοράς ομολόγων που διακρατούν οι ιδιώτες πιστωτές στη μέση τιμή του 33,8% της ονομαστικής αξίας, θα ελαφρύνει το φορτίο του χρέους κατά 9,5% του ΑΕΠ έναντι στόχου για 10,6% του ΑΕΠ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.