Το ΕΕΑ μιλά για διαπόμπευση όλων των ελεύθερων επαγγελματιών

Το ΕΕΑ μιλά για διαπόμπευση όλων των ελεύθερων επαγγελματιών

Σκληρή ανακοίνωση κατά της κυβέρνησης εξέδωσε σήμερα το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών τονίζοντας ότι η συνεχής δημόσια διαπόμπευση όλων των ελεύθερων επαγγελματιών που παρουσιάζονται περίπου σαν το «ιερατείο» των φοροφυγάδων στη χώρα μας, συνοδεύεται από τη συστηματική και εντεινόμενη υπονόμευση των καταξιωμένων θεσμών που τους εκπροσωπούν.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα Τρίτη το Επιμελητήριο χαρακτηρίζει «κακόγουστο σίριαλ» τη στρατηγική της κυβέρνησης απέναντι στην μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και τους εκπροσώπους της.

Το Επιμελητήριο αναφέρει πως η «δήθεν» διευκόλυνση της ίδρυσης επιχειρήσεων με την καθιέρωση ως προαιρετικής της εγγραφής στα Επιμελητήρια συνιστά πρόκληση και εμπαιγμό των σκληρά δοκιμαζόμενων εμπόρων και ελεύθερων επαγγελματιών.

«Θέλει η κυβέρνηση να πείσει τους πολίτες πως η συνδρομή σε ένα Επιμελητήριο (στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών δεν ξεπερνά τα 40 ευρώ το χρόνο, δηλαδή 3,33 ευρώ το μήνα) αποτελεί εμπόδιο στην επιχειρηματικότητα. Την ίδια όμως ώρα ανακοινώνει το πιο σκληρό φορολογικό νομοσχέδιο όπου μόνον η αύξηση του τέλους επιτηδεύματος φθάνει τα 150 ευρώ το χρόνο για τους εμπόρους (από 500 στα 650) και στα 500 ευρώ για τις επιχειρήσεις (από τα 500 στα 1000 ευρώ)», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών υποστηρίζει πως οι μικροί και μεσαίοι επιχειρηματίες και ελεύθεροι επαγγελματίες συκοφαντούνται χυδαία για να στερηθούν τη φωνή και την έγκυρη δημόσια έκφρασή τους και κατηγορεί τη κυβέρνηση ότι θέλει να οδηγήσει σε αποσύνθεση τον θεσμό των Επιμελητηρίων, ακριβώς επειδή βλέπει τα Επιμελητήρια να ανταποκρίνονται το ένα μετά το άλλο στις σύγχρονες ανάγκες των μελών τους, στα οποία συμπαρίστανται ως εξειδικευμένος σύμβουλος και συνεργάτης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.