ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Με πτώση έκλεισε το Χρηματιστήριο Αθηνών

Με πτώση έκλεισε το Χρηματιστήριο Αθηνών

Σε «ομηρία» κρατούν οι τραπεζικές μετοχές την αγορά, ωστόσο στο τέλος της συνεδρίασης οι τραπεζικές μετοχές ανέκαμψαν μπερδεύοντας τους συμμετέχοντες.

Το γνωστό πρόβλημα των τραπεζών, τα ομόλογα και τα επισφαλή δάνεια, που θα οδηγήσουν σε ζημιές τις δυο επόμενες ημέρες, έχει προεξοφληθεί στις τιμές των μετοχών. Ένας υπερτονισμός σε ότι αφορά την κρατικοποίηση των ελληνικών τραπεζών έχει οδηγήσει σε μεγαλύτερη πτώση ενώ επιπλέον  ουδείς γνωρίζει πως θα γίνουν οι αυξήσεις κεφαλαίου ( σε ποιες τιμές ) και αν θα καταφέρουν ορισμένες να εξασφαλίσουν το 10% της ελάχιστης συμμετοχής προκειμένου να μείνουν ιδιωτικές.

Όμως, οι επενδυτές είτε αυτοί που έχουν αγοράσει μετοχές τραπεζών, είτε αυτοί που παρακολουθούν ενδιαφέρονται για το τι ποιότητα θα παρουσιάσουν οι τράπεζες ως προς τα δάνεια τους.

Η εικόνα θα είναι κρίσιμη διότι αν τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια είνι περισσότερα αυτό σημαίνει ότι αν δεν πληρωθούν τότε θα πηγαίνουν στις προβλέψεις και θα εκδίδονται νέες μετοχές- που θα επιβαρύνουν όλους όσοι θα συμμετάσχουν στις αυξήσεις κεφαλαίου.

O Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 838,08 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,76%.

Με κέρδη 3,31% η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας, της Βιοχάλκο με 3,58% και της Eurobank και 0,65% της Πειραιώς.

Πτώση 4,74% για την ΔΕΗ, 3,81% για την Μυτιληναίος, 1,49% κέρδη για τα ΕΛ.ΠΕ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.