ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Μέχρι την Παρασκευή τα οικονομικά αποτελέσματα των τραπεζών

Μέχρι την Παρασκευή τα οικονομικά αποτελέσματα των τραπεζών

Μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή, θα έχουν ανακοινωθεί τα οικονομικά αποτελέσματα των τραπεζών, μετά τις διαδοχικές παρατάσεις που είχαν λάβει.

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων εκτιμάται ότι θα δώσει το έναυσμα για την επιτάχυνση των διαδικασιών εξαγορών και συγχωνεύσεων, που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Πιο συγκεκριμένα, η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων θα δώσει, ουσιαστικά, το «πράσινο» φως για τη δημοσίευση του ενημερωτικού δελτίου της Εθνικής Τράπεζας, σχετικά με τη δημόσια πρόταση για την απόκτηση της Eurobank.

Εξασφαλισμένο είναι ήδη το 44% περίπου των βασικών μετοχών του ομίλου Λάτση, που έχει εκφράσει την ανέκκλητη δέσμευσή του στην πρόταση της Εθνικής Τράπεζας. Η δημόσια πρόταση της Εθνικής θα ολοκληρωθεί τις πρώτες εβδομάδες του 2013, ενώ η πλήρης λειτουργική ενοποίηση των δύο τραπεζών θα υλοποιηθεί μέσα σε δύο-τρία χρόνια.

Στο μέτωπο της Alpha Bank-Εμπορικής Τράπεζας, οι διαδικασίες εκτιμάται ότι θα είναι πιο γρήγορες. Η δεύτερη επαναληπτική γενική συνέλευση της Alpha Bank πραγματοποιείται στις 27 Δεκεμβρίου και η συγχώνευση εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί το πρώτο εξάμηνο του νέου έτους.

Επιπλέον, με την καταβολή της δόσης ξεκινούν και οι διαδικασίες ολοκλήρωσης της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, που εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθούν στο πρώτο τετράμηνο του 2013.

Όπως όμως επισημαίνουν οι τραπεζίτες, τα κεφάλαια που θα δοθούν για την ανακεφαλαιοποίηση δεν αναμένεται να «μεταφραστούν» σε νέες χορηγήσεις.

Η ολοκλήρωση της διαδικασίας ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών θα οδηγήσει το πιστωτικό σύστημα σε σταθεροποίηση και σε ενίσχυση των δεικτών κεφαλαιακής του επάρκειας, οι οποίοι επλήγησαν από τη συμμετοχή των τραπεζών στη διαδικασία «κουρέματος» των ελληνικών ομολόγων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.