ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

“Δεν εισπράξαμε φόρους λόγω Δικαιοσύνης”!

“Δεν εισπράξαμε φόρους λόγω Δικαιοσύνης”!

Έμμεση επίθεση εξαπέλυσε και υπονοούμενα για αποτυχία στο έργο του υπουργού Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη άφησε ο υπουργός Οικονομκών Γ.Στουρνάρας, του οποίου οι συνεργάτες θεωρούν ότι “Ο υπουργός Δικαιοσύνης άφησε τον υπουργό Οικονομικών εντελώς ακάλυπτο στην πρόσφατη επίθεση της Ένωσης Εισαγγελέων εναντίον του”.

Μιλώντας στους Financial Times είπε ότι Σύμφωνα με όλες τις τελευταίες εκθέσεις της τρόικα, που επιβεβαιώθηκαν και στην πρόσφατη αξιολόγηση, το πρόβλημα των λειψών φορολογικών εσόδων αποδίδεται στην αλυσίδα της αναποτελεσματικής διοίκησης αλλά και στους αργούς ρυθμούς διεκπεραίωσης των υποθέσεων στα φορολογικά δικαστήρια.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι μετά την προηγούμενη αξιολόγηση είχαν τεθεί πολύ συγκεκριμένοι ποσοτικοί και ποιοτικοί στόχοι στο υπουργείο Δικαιοσύνης, οι οποίοι επί του παρόντος δεν έχουν προχωρήσει.

Τα στελέχη της τρόικα θεωρούν ως μια από τις «πληγές» του Κρατικού Προϋπολογισμού την κατάσταση των διοικητικών δικαστηρίων, όπου σύμφωνα με εκτιμήσεις «λιμνάζουν» υποθέσεις φορολογικού και τελωνειακού ενδιαφέροντος που ξεπερνούν τα 30 δισ. ευρώ. Και προαναήγγγειλε την ίδρυση ειδικών φορολογικών δικαστηρίων και την συνοπτική φυλάκιση των φοροφυγάδων.

Μεταξύ των μέτρων αυτών, συμπεριέλαβε και προτάσεις για την επιτάχυνση της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής, όπως π.χ. ότι πλέον να οδηγούνται στη φυλακή όσοι συλλαμβάνονται να φοροδιαφεύγουν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.