ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Goldman Sachs: «Ελάχιστη η πιθανότητα χρεοκοπίας»

Goldman Sachs: «Ελάχιστη η πιθανότητα χρεοκοπίας»

  Από τον Ιούλιο, οι τιμές των ελληνικών assets έχουν αυξηθεί σημαντικά αλλά θα μπορούσαν να κινηθούν ανοδικά ακόμα περισσότερο, εκτιμά η Goldman Sachs. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι πρόσφατες αποφάσεις του Eurogroup μείωσαν μεσοπρόθεσμα τους κινδύνους χρηματοδότησης της χώρας, επισημαίνει η GS.

  Η συνειδητοποίηση από τις αγορές της μείωσης του ελληνικού κινδύνου μπορεί να οδηγήσει τα ελληνικά ομόλογα και τις ελληνικές μετοχές ακόμη υψηλότερα αφού από την πρώτη φορά που συζητήσαμε το ενδεχόμενο ανόδου στα ελληνικά περιουσιακά στοιχεία, συνεχίζει η GS, οι ελληνικές μετοχές έχουν ανατιμηθεί κατά 42% και οι αποδόσεις των 10ετεών ομολόγων έχουν μειωθεί κατά 16%.

  Η GS εκτιμά ότι η πρόσφατη απόφαση του Eurogroup για την επαναγορά τοποθετεί τον ιδιωτικό τομέα σε θέση “Senior” έναντι του επίσημου τομέα, αφού το χρέος που μένει στα χέρια του είναι λιγότερο από 30 δισ. ευρώ και ως ποσοστό επί του συνολικού χρέους λιγότερο από 10%. Η αναδιάρθρωση πλέον αυτού του κομματιού του χρέους από εδώ και πέρα δεν προσφέρει σημαντική οικονομική ανακούφιση και επίσης το γεγονός ότι έχει εκδοθεί βάσει του διεθνούς δικαίου, καθιστά πιο δύσκολη την αναδιάρθρωση του.

  Επιπλέον, η αναδιάρθρωση στις λήξεις και στα επιτόκια στα δάνεια του επίσημου τομέα μπορεί να θεωρηθεί ως μεταβίβαση κινδύνων στον ιδιωτικό τομέα και την καθαρά εθελοντική φύση της αγορά ιδίων μετοχών μπορεί να θεωρηθεί ως μια επιβεβαίωση της αρχαιότητας για το απόθεμα του ιδιωτικού τομέα χρέος. Καταλήγοντας, και σε αυτό το πλαίσιο του seniority του ιδιωτικού χρέους, η GS δεν αφήνει ασχολίαστη την πρόσφατη αναβάθμιση από τον οίκο S&P από την κατηγορία SD σε Β- για τα ελληνικά ομόλογα, την οποία χαρακτηρίζει, κατανοητή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.