Χαράτσι της ΔΕΗ : Εισπράχθηκαν 200 εκατ. Ευρώ πάνω από το στόχο

Χαράτσι της ΔΕΗ : Εισπράχθηκαν 200 εκατ.  Ευρώ πάνω από το στόχο

Επιτεύχθηκε ο στόχος των εισπράξεων από το χαράτσι στα ακίνητα που εισπράττεται μέσω των λογαριασμών στη ΔΕΗ σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Γιάννης Στουρνάρας στην επιτροπή οικονομικών της Βουλής.

Μάλιστα ο υπουργός Οικονομικών εκτίμησε ότι τα τελικά έσοδα από το χαράτσι θα κινηθούν 200 εκατ. ευρώ πάνω από τον στόχο.

Σημειώνεται ότι τουλάχιστον μέχρι τον Μάρτιο το Ειδικό Τέλος Ακινήτων θα εισπράττεται κανονικά μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ μετά την προσωρινή απόφαση του Αρείου Πάγου που αναστέλλει την απόφαση του Πρωτοδικείου για το χαράτσι το οποίο είχε κρίνει ότι είναι παράνομος ο τρόπος είσπραξης.

Ωστόσο σε περίπτωση που η ΔΕΗ προχωρήσει στη διακοπή της ηλεκτροδότησης, τότε υποχρεούται, ως ποινική ρήτρα, να καταβάλει σε κάθε καταναλωτή για κάθε ημέρα διακοπής το ποσό των 300 ευρώ, όπως προβλέπει η απόφαση του Πρωτοδικείου της Αθήνας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.