Οι συνολικές κεφαλαιακές ανάγκες της Alpha Bank είναι 4,6 δις

Οι συνολικές κεφαλαιακές ανάγκες της Alpha Bank είναι 4,6 δις

Περίπου στα 4,6 δισ. ευρώ διαμορφώνονται οι συνολικές κεφαλαιακές ανάγκες της Alpha Bank, η οποία στο 9μηνο 2012 κατέγραψε ζημίες 711,8 εκατ. ευρώ, λόγω αυξημένων προβλέψεων.

Σύμφωνα με την Alpha Bank οι συνολικές κεφαλαιακές ανάγκες της συμπεριλαμβανομένης της εκθέσεως της Blackrock, ανέρχονται σε 4,6 δισ. ευρώ, με ευρώ 2,9 δισ. ευρώ να έχουν ήδη εκταμιευθεί από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Λαμβάνοντας υπόψη την πρόσθετη κεφαλαιακή ενίσχυση ύψους 1,6 δισ. ευρώ, ο δείκτης Κύριων Βασικών Ιδίων Κεφαλαίων της Alpha Bank διαμορφώνεται σε 12,8%.

Ο Πρόεδρος της Alpha Bank κ. Γιάννης Σ. Κωστόπουλος αναφερόμενος στα οικονομικά αποτελέσματα 9μηνου δήλωσε πως η Alpha Bank, στο μεταβαλλόμενο αυτό οικονομικό περιβάλλον, δημιουργεί, με την εξαγορά της Εμπορικής Τραπέζης, τον δεύτερο σε μέγεθος χρηματοοικονομικό Όμιλο στην Ελλάδα και αποδεικνύει, για άλλη μία φορά στη μακρά ιστορία της, την ικανότητά της να αξιοποιεί τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται. Όπως υποστήριξε, «η τράπεζα ευρίσκεται σε πλεονεκτική θέση εν όψει της περαιτέρω ανακεφαλαιοποιήσεως του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, με σκοπό τη διατήρηση του ιδιωτικού της χαρακτήρος, ώστε να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στην προσδοκώμενη ανάκαμψη της Ελληνικής Οικονομίας.»

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της τράπεζας κ. Δημήτριος Π. Μαντζούνης υποστήριξε από την πλευρά του ότι πατά το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον, η Alpha Bank απέδειξε την ανθεκτικότητα των επιχειρησιακών της λειτουργιών. Αντιμετωπίσαμε την επιδείνωση του χαρτοφυλακίου μας με τη λήψη απομειώσεων ύψους 1,2 δισ. ευρώ και με την αύξηση των προβλέψεών μας σε 4,1 δισ. ευρώ. Παραμένουμε προσηλωμένοι στη ανάκτηση της καταθετικής μας βάσεως καθώς και στην ενίσχυση της αποτελεσματικότητάς μας», τόνισε μεταξύ άλλων.

Το 9μηνο του 2012, το αποτέλεσμα προ προβλέψεων και φόρων, εξαιρουμένων των ζημιών από χρηματοοικονομικές πράξεις, μειώθηκε κατά 25,3% σε ετήσια βάση και ανήλθε σε 572,6 εκατ. ευρώ αρνητικά επηρεασμένο από την παρατεταμένη ύφεση στην ελληνική οικονομία. Το συνολικό απόθεμα των προβλέψεών διαμορφώθηκε σε 4,1 δισ. ευρώ στο τέλος Σεπτεμβρίου 2012, που αντιστοιχεί σε δείκτη καλύψεως των καθυστερήσεων 43% (121% συμπεριλαμβανομένων των εξασφαλίσεων).

Τα καθαρά αποτελέσματα ανήλθαν σε ζημίες 500,1 εκατ. ευρώ, ενώ τα καθαρά αποτελέσματα που αναλογούν σε μετόχους συμπεριλαμβανομένων των ζημιών από χρηματοοικονομικές πράξεις ύψους ευρώ 264,5 εκατ. ευρώ από την αναγνώριση των νέων Ομολόγων Ελληνικού Δημοσίου στην εύλογη αξία κατά την ημερομηνία της ανταλλαγής, ανήλθαν σε ζημίες 711,8 εκατ. ευρώ. Το καθαρό έσοδο τόκων ανήλθε σε 1,1 δισ. ευρώ καταγράφοντας μείωση 16,4% σε ετήσια βάση.

Στο τέλος Σεπτεμβρίου 2012 οι καταθέσεις της Alpha Bank ανήλθαν σε 26,3 δισ. ευρώ, μειωμένες σε ετήσια βάση κατά 17,1% ή 5,4 δισ. ευρώ, ενώ τα υπόλοιπα των χορηγήσεων ανήλθαν σε 45,5 δισ. ευρώ στο τέλος Σεπτεμβρίου 2012, μειωμένα κατά 8,8% σε ετήσια βάση.

Τέλος, η τράπεζα αύξησε τη χρηματοδότησή της από τις Κεντρικές Τράπεζες κατά 3,1 δισ. ευρώ από το τέλος Μαρτίου 2012 σε 25,5 δισ. ευρώ στο τέλος Σεπτεμβρίου 2012.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.