ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

ΔΝΤ: Επιμένει σθεναρά στην περικοπή των συντάξεων – «Αυτά τα μέτρα έχουν συμφωνηθεί από το 2017»

ΔΝΤ: Επιμένει σθεναρά στην περικοπή των συντάξεων – «Αυτά τα μέτρα έχουν συμφωνηθεί από το 2017»

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο τάχθηκε ξεκάθαρα υπέρ της περικοπής των συντάξεων.νΜετά από την «πόρτα» που είδε ο Ε. Τσακαλώτος από τον Ο. Σολτς και τον καταιγισμό ερωτήσεων που δέχθηκε στο Λονδίνο για τις συντάξεις και τις προθέσεις της κυβέρνησης, ο υπουργός Οικονομικών και το Μέγαρο Μαξίμου άκουσαν τα κακά μαντάτα κι από το ΔΝΤ.

Ο εκπρόσωπος τύπου του Ταμείου Τζέρι Ραις σε ενημέρωση δημοσιογράφων κλήθηκε να διευκρινίσει τη θέση του για το θέμα.

«Υπενθυμίζω ότι αυτά τα μέτρα έχουν συμφωνηθεί από το 2017. Δεν είναι νέα μέτρα. Η άποψη μας είναι ότι αυτά (οι περικοπές των συντάξεων), δεν θα βελτιώσουν μόνο τις μακροπρόθεσμες προοπτικές της ελληνικής οικονομίας αλλά θα δοθεί και καθαρό σήμα στις αγορές ότι η κυβέρνηση μένει εντός τροχιάς, όσον αφορά στις μεταρρυθμίσεις», τόνισε χαρακτηριστικά.

Συμπλήρωσε δε ότι η κίνηση αυτή θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για ένα πιο ισορροπημένο μείγμα κοινωνικής πολιτικής, καθώς δημιουργεί δημοσιονομικό περιθώριο για άλλες πολιτικές στήριξης, αλλά και για μείωση των φορολογικών βαρών.

Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ θύμισε ότι το προσωπικό του Ταμείου επέστρεψε από την πρώτη αποστολή στο πλαίσιο της μετά το πρόγραμμα παρακολούθησης. Στην ατζέντα ήταν η παρακολούθηση των δημοσιονομικών εξελίξεων του 2018 και η προετοιμασία για το 2019.

Ηταν άτυπη επίσκεψη του προσωπικού καθώς δεν υπάρχει πρόγραμμα του Ταμείου σε ισχύ για να καταλάβουμε τις δημοσιονομικές εξελίξεις, τόνισε για να συμπληρώσει ότι δεν θα υπάρξει επίσημη έκθεση, τόνισε ο εκπρόσωπος του Ταμείου.

Σε ότι αφορά τις δημοσιονομικές εκτιμήσεις του ΔΝΤ είπε ότι αυτές περιλαμβάνονται στην τελευταία έκθεση του άρθρου 4, ενώ εκτίμησε ότι η κυβέρνηση είναι σε τροχιά για να πετύχει τους στόχους που έχουν τεθεί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η επόμενη έκθεση του Ταμείου για τη χώρα μας θα δημοσιοποιηθεί στις αρχές του 2019.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.