Σταθάκης: «Συγκεκριμένα funds σορτάρουν τη ΔΕΗ»

Σταθάκης: «Συγκεκριμένα funds σορτάρουν τη ΔΕΗ»

Συγκεκριμένα κερδοσκοπικά funds ευθύνονται για την πτώση της τιμής της μετοχής της ΔΕΗ, σύμφωνα με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, και ταυτόχρονα κατηγορεί τη ΝΔ για πολιτική ανευθυνότητα, με την εξαπόλυση καταστροφολογικών επιθέσεων σε βάρος της δημόσιας επιχείρησης.

Ο Γιώργος Σταθάκης, με δήλωσή του στο Euro2day.gr, παρατηρεί αφενός τις χρονικές περιόδους κατά τις οποίες το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιλέγει την κορύφωση των επιθέσεων κατά της εταιρίας. Μάλιστα παρατηρεί ότι αυτές εκδηλώνονται σε κρίσιμα σημεία της πορείας της δημόσιας επιχείρησης:

«Η Νέα Δημοκρατία επιμένει στις καταστροφολογικές επιθέσεις εις βάρος της ΔEΗ, που τακτικά επαναλαμβάνει τα δύο τελευταία χρόνια, σε κάθε κρίσιμη καμπή για την πορεία της Επιχείρησης», τονίζει στο Euro2day.gr και εξηγεί: «Όταν αποφασιζόταν η απόσχιση του ΑΔΜΗΕ, όταν ολοκληρωνόταν η διαπραγμάτευση για την αποεπένδυση στις λιγνιτικές μονάδες, όταν η διοίκηση της Επιχείρησης διαπραγματευόταν την αναχρηματοδότηση του τραπεζικού δανεισμού, όταν η μετοχή δεχόταν κερδοσκοπικές πιέσεις».

«Αποτελεί υπέρτατη ένδειξη πολιτικής ανευθυνότητας να τοποθετείται η ΝΔ για μία ακόμα φορά με αυτό τον τρόπο, την ώρα που συγκεκριμένα κερδοσκοπικά κεφάλαια επενδύουν στην υποχώρηση της τιμής της μετοχής», υποστηρίζει ο Γιώργος Σταθάκης και καλεί τη ΝΔ: «Έστω και τώρα, ας αναλογιστούν ποιον πραγματικά εξυπηρετεί η παραποίηση της πραγματικότητας σχετικά με τη βιωσιμότητα της μεγαλύτερης επιχείρησης της χώρας».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.