Μετά τους Rothschild και η Ernst &Young παραιτείται από τη Folli Follie – Η εταιρία χρειάζεται άμεσα 100εκατ. δολάρια

Μετά τους Rothschild και η Ernst &Young παραιτείται από τη Folli Follie – Η εταιρία χρειάζεται άμεσα 100εκατ. δολάρια

Η μία μετά την άλλη παραιτούνται οι ελεγκτικές εταιρίες και οι χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι από την Folli Follie.

Μετά την παραίτηση του οίκου Rothschild, η Ernst &Young (ΕΥ) ανακοίνωσε χθες ότι από τις 19 Σεπτεμβρίου έχει σταματήσει τους ελέγχους σε συγκεκριμένα οικονομικά στοιχεία της εισηγμένης «λόγω ελλιπούς συνδρομής της εταιρίας στο έργο μας». Ξεκαθαρίζει δε ότι ουδέποτε υπέγραψε σύμβαση για τον έλεγχο οικονομικών καταστάσεων της χρήσης 2017.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «η Ernst & Young, με την από 13 Ιουνίου 2018 σύμβασή της με τη Folli Follie, ανέλαβε τη διενέργεια προσυμφωνημένων διαδικασιών σε συγκεκριμένα κονδύλια των οικονομικών καταστάσεων της εταιρίας για τη χρήση του 2017. Η ΕΥ ποτέ δεν προχώρησε στην υπογραφή σύμβασης για τον έλεγχο των οικονομικών καταστάσεων της εταιρίας της χρήσης 2017.

Στις 19 Σεπτεμβρίου 2018, η ΕΥ γνωστοποίησε στην εταιρία τη διακοπή της σύμβασης διενέργειας προσυμφωνημένων διαδικασιών, λόγω ελλιπούς συνδρομής της εταιρίας στο έργο μας. Οποιαδήποτε πληροφορία αναφέρει κάτι διαφορετικό από τα ανωτέρω για την ΕΥ είναι απολύτως αναληθής και δεν αντανακλά την πραγματικότητα».

Η ανακοίνωση έρχεται αμέσως μετά τις αποκαλύψεις για τις απάτες που είχε στήσει ο όμιλος από το 2007 στην Ασία αλλά και λίγα 24ωρα μετά την ανακοίνωση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, με την οποία επανέλαβε την απαίτησή της για τη διενέργεια του πλήρους ελέγχου των ετήσιων οικονομικών καταστάσεων της χρήσης 2017 από την ελεγκτική εταιρία που έχει ορίσει η Folli Follie.

Στο μεταξύ, «τρέχουν» οι διαδικασίες ώστε να ετοιμαστεί το επικαιροποιημένο σχέδιο αναδιάρθρωσης της εισηγμένης έως τις 22 Νοεμβρίου που λήγει η προστασία από τους πιστωτές και οι σύμβουλοι φέρεται να βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές για να εξασφαλίσουν τη συναίνεσή τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με διαδικτυακά δημοσιεύματα, η Deloitte εμφανίζεται να έχει παρουσιάσει σε εκπροσώπους των τραπεζών ένα σχέδιο για την επόμενη ημέρα της Folli Follie, με βάση το οποίο η τρέχουσα αξία της εταιρίας δεν ξεπερνά τα 300 εκατ. ευρώ. Σε ό,τι αφορά στη βιωσιμότητά της, το σχέδιο αναφέρει ότι προκειμένου ο όμιλος να είναι βιώσιμος απαιτείται «ένεση ρευστότητας» τουλάχιστον 100 εκατ. ευρώ για την κάλυψη υποχρεώσεων, την προπληρωμή προμηθευτών κ.λπ..

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.