Μόνο 6 στους 10 έχουν πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας

Μόνο 6 στους 10 έχουν πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας

Λίγες μόνο ημέρες πριν από την εκπνοή της προθεσμίας και μόνο έξι στους δέκα έχουν πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας. Η προθεσμία λήγει τη Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου, ενώ το πρόστιμο θα είναι ισόποσο με το τέλος κυκλοφορίας που αντιστοιχεί σε κάθε όχημα. Δεν αποκλείεται ωστόσο το ενδεχόμενο να δοθεί τελικά μια ολιγοήμερη παράταση, κάτι που σύμφωνα με πληροφορίες προτείνουν στο υπουργείο Οικονομικών οι υπηρεσίες, επικαλούμενες τις δυσκολίες πληρωμής που αντιμετωπίζουν χιλιάδες φορολογούμενοι.

Ακόμη και αν με τα νέα δεδομένα η διαδικασία για την πληρωμή είναι απλούστερη, πληροφορίες αναφέρουν πως μέχρι στιγμής σχεδόν το 40% των ενδιαφερομένων δεν έχουν πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας.

Ωστόσο, από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων τονίζουν ότι αναμένεται να υπάρξει θεαματική αύξηση σε αυτούς που θα πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας τις εργάσιμες ημέρες που έχουν απομείνει. Από την κατάργηση των αυτοκόλλητων σημάτων, υπολογίζεται πως θα εξοικονομηθούν περίπου 80 εκατομμύρια ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες, είτε με τον κωδικό τους για το Taxisnet είτε με το ΑΦΜ τους, θα μπορούν να βρίσκουν το ειδοποιητήριο πληρωμής, να το τυπώνουν και ακολούθως να το εξοφλούν σε τράπεζες, ταχυδρομεία, εφορίες ή μέσω web banking.

Όσοι δεν έχουν πιστοποιηθεί στο Taxisnet θα μπορούν να πληκτρολογήσουν τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματός τους και τον ΑΦΜ τους στη σχετική ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και να τυπώσουν το ειδοποιητήριό τους. Επιπλέον, υπάρχει η δυνατότητα να πληρώσουν τα τέλη, χωρίς το σχετικό ειδοποιητήριο, στις τράπεζες, δίνοντας το ΑΦΜ τους και τον αριθμό κυκλοφορίας τους.

Ο οδηγός θα πρέπει να έχει πάντα στο αυτοκίνητό του την απόδειξη που ουσιαστικά αντικαθιστά το σήμα.Στο μεταξύ, μεγάλος είναι και φέτος ο αριθμός των ενδιαφερομένων οι οποίοι μετέβησαν στις εφορίες, όχι όμως για να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας, αλλά για να παραδώσουν τις πινακίδες των οχημάτων τους και να τα ακινητοποιήσουν.

Μάλιστα, σε αρκετές επαρχίες, όπως στην Καβάλα και την Ξάνθη, έχει διπλασιαστεί ο αριθμός κατόχων ιδιωτικής χρήσης επιβατικών αυτοκινήτων που παραδίδουν τις πινακίδες των αυτοκινήτων τους.

Αξίζει να σημειωθεί πως πινακίδες παραδίδουν και οι κάτοχοι επαγγελματικών αυτοκινήτων είτε λόγω διακοπής επαγγέλματος είτε αδυναμίας συντήρησης του επαγγελματικού οχήματος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.