Υπογραφή σύμβασης για αναβάθμιση στο διάδρομο του «Μακεδονία»

Υπογραφή σύμβασης για αναβάθμιση στο διάδρομο του «Μακεδονία»

  Υπεγράφη σήμερα η σύμβαση του έργου για την αναβάθμιση αντοχής του χερσαίου τμήματος του διαδρόμου 10-28 του κρατικού αερολιμένα Θεσσαλονίκης «Μακεδονία».

  Ο προϋπολογισμός του έργου ανερχόταν σε 38.745.000 ευρώ και στο διαγωνισμό μετείχαν επτά τεχνικές εταιρείες. Ανάδοχος ανεδείχθη η ΕΤΕΘ ΑΕ με μέση έκπτωση 40,18% και οικονομική προσφορά 25.188.398,41 ευρώ. Η διάρκεια κατασκευής του έργου είναι 600 ημέρες και η χρηματοδότησή του είναι εξασφαλισμένη από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ενίσχυση της Προσπελασιμότητας».

  Το συγκεκριμένο έργο αποτελεί μέρος της αναβάθμισης του αερολιμένα Θεσσαλονίκης «Μακεδονία» που αποσκοπεί στην επέκταση του υφιστάμενου διαδρόμου προσαπογειώσεων αεροσκαφών 10-28 και του παράλληλου τροχοδρόμου κατά 1.000μ προς τη θάλασσα.

  Ο νέος εκτεταμένος διάδρομος (συνολικού μήκους 3.440μ) που θα προκύψει να διαθέτει ομοιόμορφη αντοχή και γεωμετρικά χαρακτηριστικά και να είναι ικανός για την εξυπηρέτηση διηπειρωτικών πτήσεων.

  Σχετικά με την υπογραφή του έργου, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Σταύρος Καλογιάννης δήλωσε: «Το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης είναι μείζονος σημασίας για τη λειτουργία και την ανάπτυξη όχι μόνο της πόλης της Θεσσαλονίκης αλλά και ολόκληρης της Μακεδονίας. Το συγκεκριμένο νέο έργο αποσκοπεί στον εκσυγχρονισμό του αεροδρομίου έτσι ώστε να είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις αυξημένες μελλοντικές απαιτήσεις, συνεχίζοντας να παρέχει υπηρεσίες αυξημένης ασφάλειας».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.