ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Folli Follie: Με απόφαση του δικαστηρίου δεν προστατεύεται από τους πιστωτές της

Folli Follie: Με απόφαση του δικαστηρίου δεν προστατεύεται από τους πιστωτές της

Το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας απέρριψε το αίτημα που είχε υποβάλλει η Folli Follie στις 23 Ιουλίου για υπαγωγή στο άρθρο 106α του Πτωχευτικού Κώδικα, στο πλαίσιο της διασφάλισης και προστασίας της δραστηριότητάς της.

Η αίτηση αποσκοπούσε στην προστασία της εταιρείας από τους πιστωτές της με σκοπό τη διατήρηση την εύρυθμη λειτουργίας της και την αποφυγή μείωσης της αξίας της εταιρικής περιουσίας από επιθετικές συμπεριφορές, και κατά την εισηγμένη απώτερος στόχος ήταν να επιτρέψει στην εταιρεία να σχεδιάσει απρόσκοπτα και να προτείνει ένα ολοκληρωμένο πλάνο αναδιοργάνωσης, με στόχο να διασφαλιστεί η μακροπρόθεσμη βιωσιμότητά της σε όλους τους τομείς δραστηριοποίησής της.

Το δικαστήριο δεν πείστηκε από τα επιχειρήματα της Διοίκησης Κουτσολιούτσου και απέρριψε το αίτημα.

Αυτό σημαίνει πως αυτόματα σταματούν να ισχύουν και τα προσωρινά μέτρα προστασίας που είχαν επιδικαστεί στις 12 Σεπτεμβρίου υπέρ της Folli Follie από το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας, στη βάσει των οποίων οι πιστωτές της εταιρείας δεν μπορούσαν έως τις 12 Νοεμβρίου να εκποιήσουν περιουσιακά στοιχεία της.

Πλέον η τύχη της Folli Follie περνάει στις τράπεζες που σύμφωνα με πληροφορίες θα κινηθούν άμεσα σε διοικητικές αλλαγές και στην εκδίωξη του Τζώρτζη Κουτσολιούτσου από τη θέση του CEO της εταιρείας.

Οι ελληνικές τράπεζες διακρατούν ως ενέχυρο τη συμμετοχή της Folli Follie (36%) στα Αττικά Πολυκαταστήματα έναντι δανείων ύψους 46 εκατ. ευρώ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εάν επιδιώξουν τη ρευστοποίηση αυτής της συμμετοχής για να ανακτήσουν τα κεφάλαιά τους, τότε η διάσωση της εταιρείας πιθανότατα δεν θα είναι εφικτή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.